Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Sf. Nicolae, la ce ajută și când se citește

Acatistul Sf. Nicolae, la ce ajută și când se citește

22 feb. 2022, 11:28, 2 ,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

În momentele de grea încercare, putem rosti rugăciuni din Acatistul Sf. Nicolae, dar este bine să știm la ce ajută și când se citește. Aceste rugi puternice către Sf. Nicolae sunt făcătoare de minuni pentru credinciosul care le rostește cu multă smerenie și convingere. Iată pentru ce se citește Acatistul Sf. Nicolae și cum îl ajută pe cel în suferință să depășească problemele cele mai apăsătoare.

Acatistul Sf. Nicolae, la ce ajută și când este bine să îl citim

Acatistele sunt rugăciuni speciale, înzestrate cu o forță vindecătoare deosebită. De aceea, ele se citesc după o rânduială anume, nu înainte de a rosti câteva rugăciuni începătoare și mijlocitoare.

Rugăciunea reprezintă pentru credincios o hrană spirituală și cea mai bună cale de comunicare cu divinitatea. Preoții ne îndeamnă să ne rugăm ori de câte ori avem un necaz, o suferință sau suntem copleșiți de gândurile negre.

La vreme de deznădejde și disperare putem rosti o rugăciune către toate puterile cerești, dar și rugăciunea serii înainte de a merge la culcare. Aceasta îl ajută pe credincios să se liniștească și să își găsească alinarea după o zi grea de muncă.

În ceea ce privește Acatistul Sf. Nicolae, acesta este de grabnic ajutor copiilor, tinerilor care vor să se căsătorească, dar și celor care trec printr-o durere sufletească sau trupească. De asemenea, acest acatist îi ajută pe cei care au de susținut un examen sau care au de luat o decizie importantă.

Cuplurile care vor să își întemeieze o familie pot citi zilnic acatistul pentru a avea parte de ocrotire, armonie și liniște în casă.

Acatistul Sf. Nicolae se citește cât mai des cu putință, pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de ajutorul forțelor cerești.

,,Cel care verși mir de mult preț la toată lumea, și mie, celui nevrednic și mai mult decât toți păcătos, dăruiește-mi ca să-ți aduc ție cântare, Părinte Nicolae. Tu, ca acela care ai îndrăznire către Dumnezeu, slobozește-mă din toate necazurile, ca să cânt ție: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nicolae, mare făcător de minuni!

Am auzit, Nicolae, de minunile tale și m-am înspăimântat, că de bucurie și de frică fiind cuprins, ce am a răspunde nu mă pricep. Ci tu, prin rugăciunile tale cele treze, luminează-mi mintea ca să cânt lui Dumnezeu dimpreună cu tine: Aliluia!”

Cea mai puternică rugăciune către Sf. Nicolae

Pe lângă citirea acatistului, putem rosti zilnic și cea mai puternică rugăciune către Sf. Nicolae pentru a scăpa de gândurile rele. Această rugă este tămăduitoare și îl ajută pe cel încercat de viață să treacă mai ușor peste necazuri și să își păstreze credința statornică.

,,O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor care aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi, cei care cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor, și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic. Amin.”

De asemenea, este bine să citim în fiecare zi acatiste și rugăciuni făcătoare de minuni pentru îndepărtarea relelor.

La vreme de boală și chinuri trupești putem citi Acatistul Sf. Ioan Gură de Aur pentru vindecare și alinarea durerilor, iar atunci când sunt copleșiți de gândurile negre și de ispite este bine să citim Acatistul Înălțării Domnului pentru iertarea păcatelor și tămăduirea sufletului.

Atunci când suntem copleșiți de probleme și nu ne găsim liniștea sufletească, putem citi Acatistul Sf. Nicolae, dar este bine să știm la ce ajută și în ce momente se citește.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Comentarii
  • Doamne Dumnezeule milostiv fi mie păcătosul… ajută Sf.Nicolae pe toată lumea cate este in necazuri și suferințe…

  • Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu milostiv fiind mi-e păcătosul…sfinte Nicolae îți cer ajutorul tău să mă ajuți să trec de necazul care mă imprejoara să îmi văd familia întregită…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *