Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Sf. Maria, tămăduitor și făcător de minuni. Citește-l în fiecare zi pentru a avea parte de ajutor divin

Acatistul Sf. Maria, tămăduitor și făcător de minuni. Citește-l în fiecare zi pentru a avea parte de ajutor divin

07 sept. 2022, 12:40,
în Stiri si curiozitati

La vreme de necaz și întristare este bine să citim Acatistul Sf. Maria, tămăduitor și făcător de minuni. Acesta are o putere vindecătoare deosebită pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Citește-l în fiecare zi pentru a avea parte de ajutor divin.

Acatistul Sf. Maria, făcător de minuni și de grabnic ajutor

Atunci când trecem prin momente grele și suntem copleșiți de suferință, teamă și deznădejde este bine să cititm un acatist tămăduitor și să rostim câteva rugăciuni cu efect imediat. Acatistul Sf. Maria se citește cât mai des cu putință pentru îndepărtarea relelor, sănătate, ajutor divin și liniște sufletească.

,,Apărătoare Doamnă, pentru biruinţă mulţumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu noi robii Tăi. Ci, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozeşte-ne din toate nevoile, ca să strigăm ţie: Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!

O, Preasfântă Stăpână, Preacurată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, Maica Domnului Dumnezeului meu, Iisus Hristos, cad înaintea ta şi mă rog ţie, Maicii Împăratului, mai înainte îndreptând către tine această nevrednică a mea rugăciune, pe care şi primind-o Maica Împăratului Aceluia ce împărăţeşte cerul şi pământul, o du la Împăratul împăraţilor, Domnul tuturor, la Fiul şi Dumnezeul tău, şi cere mie iertare de toate păcatele mele.

Vieţii mele dă-i îndreptare şi, la sfârşitul meu, trecere neîngrozită de vrăjmaşii cei din văzduh; fii mie povăţuitoare, să-mi deschizi dumnezeiasca intrare a Împărăţiei şi acolo să mă îndulcesc de dulceaţa Raiului şi de veselia acelei cetăţi înalte, a Ierusalimului de Sus cel preafrumos şi de frumuseţile lui cele nespuse; de strălucirea luminii Treimii celei cu trei străluciri şi de dulcele glas al cântărilor îngereşti. Cărei slave şi bucurii mă fă moştean şi părtaş cu toţi sfinţii, că toate le poţi, ca Maica Împăratului celui Atotputernic. Şi acum, dar mai ales în acest ceas, mă auzi pe mine, cel ce stau înaintea ta, Stăpână cu totul milostivă.”

Pe lângă acest acatist făcător de minuni, putem citi în fiecare seară și un acatist de mulțumire către Maica Domnului. Pentru a avea parte de ocrotirea divină și de ajutor ceresc este bine să citim cât mai des cu putință Acatistul Atotputernicul Dumnezeu.

Ce rugăciuni să rostești pentru sănătate și iertarea păcatelor

La vreme de boală, deznădejde și grea suferință trupească sau sufletească este bine să rostim cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului pentru vindecare și iertarea păcatelor. Această rugă este de grabnic ajutor pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

,,O, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, ceea ce eşti mai presus decât heruvimii şi mai cinstită decât serafimii, Fecioară de Dumnezeu aleasă, bucuria tuturor celor necăjiţi; dă-ne mângâiere şi nouă, celor ce suntem în necazuri, că, afară de tine altă scăpare şi ajutor nu avem.

Tu singură eşti mijlocitoarea bucuriei noastre, şi ca Maica lui Dumnezeu şi Maica milostivirii, stând înaintea Prestolului Preasfintei Treimi, poţi să ne ajuţi nouă. Că nimeni din cei ce se roagă ţie cu credinţă nu este ruşinat.

Auzi-ne şi acum, în ziua necazului nostru, pe noi cei ce cădem înaintea icoanei tale şi cu lacrimi ne rugăm ţie. Alungă de la noi toate necazurile şi nevoile ce vin asupra noastră, întru această vremelnică viaţă şi prin atotputernica ta mijlocire, nu ne lipsi pe noi nici de veşnica şi nesfârşita bucurie, întru Împărăţia Fiului tău şi Dumnezeului nostru. Amin.

Împărăteasa mea cea preabună, nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, prietena sărmanilor, folositoarea celor neputincioşi şi ocrotirea celor necăjiţi; vezi nevoia mea şi necazul meu. Ajută-mă, că sunt neputincios, hrăneşte-mă ca pe un străin.

Ştii nevoia mea, uşurează-mă de ea precum voieşti căci nu am alt ajutor afară de tine, nici altă folositoare grabnică, nici altă bună mângâiere, decât numai pe tine, o, Maică a lui Dumnezeu, ca să mă păzeşti şi să mă acoperi în vecii vecilor. Amin.”

Acatistul Sf. Maria se citește cât mai des cu putință pentru sănătate, spor în casă și îndepărtarea relelor. Acest acatist este făcător de minuni și de mare ajutor în cele mai grele momente de suferință trupească sau sufletească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *