Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Sf. Înger Păzitor. Citește-l în fiecare seară pentru a fi ferit de rele

Acatistul Sf. Înger Păzitor. Citește-l în fiecare seară pentru a fi ferit de rele

03 iun. 2022, 12:23,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Este bine să citim zilnic Acatistul Sf. Înger Păzitor pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești. Este binecunoscut faptul că fiecare credincios primește la naștere un înger păzitor ce îl veghează mereu și îi călăuzește pașii în viață. De aceea, putem rosti cât mai des cu putință rugăciuni de grabnic ajutor, dar și acatistul către îngerul nostru păzitor. Citește-l în fiecare seară pentru a fi ferit de rele.

Acatistul Sf. Înger Păzitor pentru liniște sufletească și îndepărtarea relelor

Atunci când suntem cuprinși de deznădejde și copleșiți de suferință și necazuri, este bine să rostim câteva rugăciuni tămăduitoare. La vreme de boală și durere trupească sau sufletească putem citi un acatist pentru sănătate, vindecător și făcător de minuni pentru cel greu încercat de soartă.

Acatistul Sf. Înger Păzitor se citește pentru a avea parte de ajutorul tuturor forțelor cerești, de liniște sufletească și de spor în toate. Acest acatist se spune în fiecare seară, înainte de culcare, în liniște și cu multă smerenie.

,,Sfinte Îngere, cel ce ești ales de Domnul Dumnezeu spre paza sufletului meu, eu, nevrednicul, îndrăznesc să-ți aduc cântări de laudă, iar tu, ca cel ce ai îndrăzneală către Împăratul Cerului, apără-mă de dușmanii văzuți și nevăzuți, izbăvește-mă de toate nevoile și necazurile, ca să strig ție: Bucură-te, Îngere al Domnului, neadormitul meu Păzitor!

Sfinte Îngere, mijlocește între cele de Sus să mi se lumineze mintea, să cunosc care este voia lui Dumnezeu cea bună, plăcută și desăvârșită și inima mea o îndreptează ca să săvârșesc cu osârdie fapte bune.

Îngerul meu Păzitor, cere pentru mine puterea harului dumnezeiesc, întru care să umblu neabătut și fără poticneală pe mântuitoarea cale a poruncilor lui Hristos, iar cu inima și cu gura să slăvesc neîncetat Preasfântul Nume al Dumnezeului nostru și să cânt Lui: Aliluia!”

Pentru îndeplinirea tuturor dorințelor noastre și luminarea minții putem citi Acatistul Bunei Vestiri de 12 ori într-o zi.

Ce rugăciuni să rostești pentru a avea parte de ocrotirea tuturor forțelor cerești

Rugăciunile către îngerul păzitor sunt înzestrate cu o putere vindecătoare deosebită și sunt făcătoare de minuni pentru cel care le rostește cu multă credință și smerenie. La vreme de grea încercare putem rosti cea mai puternică rugăciune către îngerul nostru păzitor.

,,Sfinte îngere, cel ce stai înaintea pă­ti­mașului meu suflet și al vieții me­le celei ticăloase, nu mă lăsa pe mine, păcătosul, nici nu te depărta de mine pentru neînfrânarea mea. Nu da loc dia­volului celui viclean, ca să-mi stă­pânească cu silnicie acest trup mu­ritor. Întărește mâna mea cea slabă și neputincioasă și mă îndreptează la ca­lea mân­tuirii.

Așa, sfinte îngere al lui Dumne­zeu, păzitorul și acoperitorul sufletului și al trupului meu celui ti­călos, iartă-mi toate cu câte te-am mâhnit în toate zilele vieții mele și orice am greșit în această zi. Acoperă-mă în această noapte și mă păzește de toată ispita celui potrivnic, ca să nu mânii cu nici un păcat pe Dumnezeu; și te roagă pentru mine către Domnul, ca să mă întărească întru frica Sa și vrednic să mă arate pe mine, robul Său, bunătății Sale. Amin.”

Rugăciunile sunt o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea și îl ajută pe cel aflat în suferință să treacă mai ușor peste probleme și să își păstreze credința statornică.

La vreme de necaz și suferință trupească sau sufletească este bine să citim Acatistul Sf. Înger Păzitor pentru a avea parte de binecuvântarea tuturor forțelor cerești. Acest acatist are o forță vindecătoare deosebită și se citește cât mai des cu putință pentru  îndepărtarea tuturor relelor lumești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *