Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Sf. Grigorie Taumaturgul. Cum să te rogi pentru vindecarea bolilor trupești și sufletești

Acatistul Sf. Grigorie Taumaturgul. Cum să te rogi pentru vindecarea bolilor trupești și sufletești

19 ian. 2023, 10:36,
în Stiri si curiozitati

La vreme de grea suferință este bine să citim Acatistul Sf. Grigorie Taumaturgul. Acest acatist are o putere vindecătoare deosebită și este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Este binecunoscut faptul că Sf. Grigorie Taumaturgul este protectorul celor aflați în necaz și cuprinși de deznădejde. Iată cum să te rogi pentru vindecarea bolilor trupești și sufletești.

Acatistul Sf. Grigorie Taumaturgul

Atunci când suntem copleșiți de suferințe trupești și neliniști interioare este bine să citim cât mai des cu putință Acatistul Sf. Grigorie Taumaturgul. Acesta are un efect imediat și este de grabnic ajutor la vreme de întristare, boală și disperare. Pentru îndepărtarea relelor, luminarea minții și alinarea durerilor putem rosti zilnic Acatistul Sf. Grigorie Taumaturgul împreună cu câteva rugăciuni făcătoare de minuni.

,,Întru rugăciuni priveghind, la lucrările minunilor răbdând, asemenea numire cu îndreptările ai câştigat. Ci, te roagă lui Hristos Dumnezeu, Părinte Grigorie, să lumineze sufletele noastre, ca să nu adormim în moarte cu păcate. Cei ce ne-am îmbogăţit prin tine de Lumina Preasfintei Treimi a Celei de o Fiinţă şi Cinstită, Părinte Grigorie, săvârşind prăznuirea ta acum, cerem să ne luminăm cu harul cel făcător de minuni, strigând Stăpânului: preoţi binecuvântaţi-L, popoare preaînălţaţi-L întru toţi vecii.

Sfinte Părinte Grigorie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Cei ce ne-am îmbogăţit prin tine de Lumina Preasfintei Treimi a Celei de o Fiinţă şi Cinstită, Părinte Grigorie, săvârşind prăznuirea ta acum, cerem să ne luminăm cu harul cel făcător de minuni, strigând Stăpânului: preoţi binecuvântaţi-L, popoare preaînălţaţi-L întru toţi vecii. Roagă-te ca să se îndrepteze acum, cu rugăciunile tale, preoţia cea împărătească, cea aleasă şi sfinţită, făcătorule de minuni; şi roagă-te ca, cei ce săvârşesc acum cu credinţă pomenirea ta, să se învrednicească a dobândi Împărăţia cea de sus şi Dumnezeiasca veselie.”

Pe lângă acest acatist de grabnic ajutor la vreme de întristare și suferință, putem citi și Acatistul Maicii Domnului pentru vindecare de boli. Pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești este bine să rostim Acatistul Bunei Vestiri. Acesta este făcător de minuni și îl ajută pe cel greu încercat de probleme să își păstreze credința statornică și să treacă mai ușor peste necazuri.

Ce rugăciune să rostești pentru liniște sufletească și luminarea minții

Rugăciunile către Sf. Grigorie Taumaturgul sunt vindecătoare și au un efect imediat pentru cel care le spune cu mintea eliberată de gânduri negre și cu multă smerenie. Pentru a fi feriți de rele și ispite, dar și pentru a avea parte de spor în toate și armonie în familie este bine să citim zilnic cea mai puternică rugă închinată Sf. Grigorie.

,,Sfinte Grigorie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi! Cel ce eşti luminat cu Raza Luminii Celei Întreit Strălucitoare, care iese dintr-O Singură Dumnezeire, îndrumătorule în Sfintele Taine, Părinte Grigorie, pe cei ce cu credinţă te laudă pe tine izbăveşte-i şi cu teologia dogmelor tale la Lumină îi povăţuieşte.

Îndrumător către o Stăpânie în Trei Feţe şi către Dumnezeirea Cea în Treime făcându-te, prin deprinderile faptelor bune, teolog al Treimii te-ai arătat, preafericite; iar acum cânţi bucurându-te: bine să cuvânteze toată făptura pe Domnul şi să-L preaînalţe întru toţi vecii. Milostiv făcând pe Stăpânul cu rugăciunile tale, cere, părinte, iertare de greşeli, pentru cei ce prăznuim cu credinţă sfinţita şi marea prăznuire a pomenirii tale; întru care veselindu-ne, cântăm: bine să cuvânteze toată făptura pe Domnul şi să-L preaînalţe întru toţi vecii.”

Acatistul Sf. Grigorie Taumaturgul este făcător de minuni și se citește la vreme de boală, întristare și neliniște sufletească. Acest acatist este făcător de minuni pentru cel copleșit de necazuri și disperare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *