Acatistul Sf Gherasim pentru îndepărtarea relelor. Ce să rostești pentru a scăpa de gândurile negre 

20 ian. 2022, 09:41 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Atunci când suntem copleșiți de deznădejde și chinuri sufletești este bine să citim Acatistul Sf. Gherasim pentru îndepărtarea relelor. Este cunoscut faptul că Sf. Gherasim este vindecătorul tuturor bolilor psihice și îi ajută pe cei lipsiți de speranță și credință să se izbăvească de duhurile necurate sau de ispite. Iată ce să rostești pentru a scăpa de gândurile negre.

Acatistul Sf. Gherasim pentru „bolile” sufletești

Rugăciunile sunt înzestrate cu o putere tămăduitoare deosebită, fiind de grabnic ajutor pentru cel credincios. Problemele și durerile sufletești sunt copleșitoare, iar tot mai multe persoane se simt neputincioase și se lasă influențate de ispite și de rele. 

Pentru a avea mereu o minte limpede și gânduri curate, preoții ne sfătuiesc să citim Acatistul Sf. Gherasim pentru îndepărtarea tuturor relelor din mintea noastră. Acest acatist are o forță vindecătoare asupra celui care îl citește cu smerenie și multă credință.

Fie că suntem copleșiți de gânduri necurate, de invidie, răutate, fie suferim pentru că cineva ne-a spus cuvinte grele, aceste neliniști sufletești sunt dureroase și ne influențează viața. În astfel de momente de grea încercare citirea acatistului Sf. Gherasim ne ajută să ne liniștim mintea și sufletul. 

,,Vieţuitor al pustiului, ocrotitor al ortodocşilor şi înger în trup, vindecător şi de Dumnezeu purtător te-ai arătat nouă. Pentru aceasta noi, credincioşii, te lăudăm pe tine, dumnezeiescule Gherasim, că în chip vrednic ai dobândit de la Dumnezeu tămăduiri şi harul veşnic, şi îi vindeci pe cei bolnavi, pe demoni îi alungi, iar celor ce te cinstesc pe tine le izvorăşti tămăduiri. Vlăstar dumnezeiesc al Peloponesului şi comoară neprădată a Kefaloniei, lauda cea mare a întregii Elade, Sfinte Gherasim de Dumnezeu purtătorule, ocroteşte pe robii tăi!

Pe robul lui Dumnezeu Sfântul Gherasim, care prin mulţimea nevoinţelor sale a primit cununa cea nestricăcioasă, pe cel care prin sfintele sale moaşte revarsă râuri de tămăduiri, veniţi, credincioşilor, să-l lăudam într-un glas, zicând: Bucură-te, Sfinte Gherasim, zid nesurpat de uneltirile diavoleşti!”

Cum să te rogi pentru a scăpa de gândurile negre

Tot mai multe persoane se plâng de faptul că nu reușesc să facă față problemelor zilnice, iar unii cad ușor în deznădejde, sunt cuprinși de panică și depresie. Pentru a scăpa de gândurile întunecate și a rămâne optimiști, având cugetul curat, este bine să rostim câteva rugăciuni tămăduitoare.

Una dintre acestea este rugăciunea către toate puterile cerești. Rostită în fiecare seară, aceasta ne ajută să avem parte de binecuvântarea divină în momentele de grea încercare. 

De asemenea, este bine ca atunci când ne rugăm acasă, în liniște, să rostim o rugăciune la aprinderea candelei. 

Toate gândurile negre și suferințele sufletești pot fi îndepărtate cu ajutorul rugăciunilor către Sfântul Gherasim, cel cunoscut drept vindecătorul bolilor psihice. Cea mai puternică este rugăciunea pentru izbăvirea de duhurile necurate.

,,Sfinte Gherasim, podoaba a Kefaloniei și ocrotitorule al ortodocșilor, primește puțina mea rugăciune pentru (numele), care mult se chinuiește. Știu că ai primit darul de a-i ajuta pe cei chinuiți de duhurile necurate, și pentru aceasta te rog să îi dezlegi de legăturile diavolești cu care este legat. Arată-ți și acum puterea, sfinte, ajutând această făptură care mult pătimește.

Vezi durerea inimii mele, sfinte nu mă lăsa. Știu că rugăciunea mea este slabă, dar nu pentru credința mea, ci pentru iubirea ta față de neamul creștinesc te rog cu inima zdrobită : îndură-te, sfinte, și alungă de la (numele) toată lucrarea drăcească, pentru ca el, cunoscând puterea dumnezeiască, să ducă o viață bineplăcută lui Dumnezeu până la sfârșitul vieții sale, mulțumindu-ți pentru ajutorul primit și lăudându-l pe Dumnezeu, Cel ce este minunat întru Sfinții Săi. Amin.”

În momentele de grea încercare sufletească este bine să citim Acatistul Sf. Gherasim pentru a scăpa de gândurile rele. Rostirea unor rugăciuni tămăduitoare de boli sufletești este de mare ajutor pentru cel lipsit de speranță și încredere.

Sfântul Anton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *