Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții. De ce este bine să îl citim în fiecare zi

Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții. De ce este bine să îl citim în fiecare zi

01 feb. 2022, 17:01,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții este de grabnic ajutor atunci când trebuie să luăm o decizie importantă. Fie că suntem neliniștiți și nu știm cum să acționăm într-o situație dificilă, fie ne confruntăm cu o perioadă plină de probleme, rugăciunea are un efect tămăduitor. Acatistul Sf. Ecaterina are puteri miraculoase asupra celui care îl rostește cu smerenie și credință. Iată de ce este bine să îl citim în fiecare zi.

Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții și a sufletului

Rugăciunile au o putere vindecătoare deosebită, iar dacă sunt rostite din suflet și cu multă convingere, credinciosul va reuși să treacă mai ușor peste problemele din viața sa. Atunci când suntem copleșiți de necazuri și suferințe trupești sau sufletești, Acatistul Sf. Ecaterina este de ajutor.

Preoții ne îndeamnă să citim zilnic acest acatist sau ori de câte ori avem ocazia. Aceste rugi puternice îi ajută pe cei nehotărâți sau căzuți în deznădejde să ia o decizie bună. Mai mult, Acatistul Sf. Ecaterina este de ajutor și pentru elevi sau studenți, pentru cei care au de susținut un examen sau își caută un loc de muncă. De asemenea, este bine ca femeile care își doresc să devină mame să citească Acatistul Sf. Ecaterina pentru a avea copii frumoși și sănătoși.

,,Vrednicei de laudă, muceniței Ecaterina, care cu darul de la Dumnezeu și cu învățătura ei cea preaînaltă a uimit știința învățaților de atunci și a întrecut limba oratorilor păgâni prin buna ei cuvântare, să-i aducem cântare de biruință, ca prin ale ei rugăciuni să ne izbăvim de ispitele vrăjmașilor și să-i cântăm: Bucură-te, Ecaterina, mare muceniță a lui Hristos!

Bogățiile pământului și mărirea părintească lepădând, viață curată ai trăit, Sfântă Muceniță Ecaterina; și îndeletni­cindu-te mai ales în dreapta credință, calea cea nerătăcită a lui Hristos ai luat și te-ai închinat Lui, cântând: Aliluia!

Cântare de mulțumire îți aducem ție noi, smeriții, căci cu mare dar ne-ai învrednicit, jertfindu-te pentru dragostea drep­tei credințe. Primește, dar, muceniță, această rugăciune și dă vindecare neputințelor noastre, pentru ca dimpreună cu tine să binecuvântăm pe Dumnezeu, cântându-I: Aliluia!

O altă rugăciune de mare ajutor la vreme de necaz este rugăciunea Sf. Haralambie, dar și Acatistul Izvorul Tămăduirii.

Preoții ne sfătuiesc să rostim și o rugăciune la aprinderea candelei și să citim un acatist pentru cei adormiți cât mai des cu putință.

De ce este bine să citim zilnic acatistul Sf. Ecaterina

Acatistul Sf. Ecaterina are o putere deosebită și îl ajută pe cel credincios să scape de gândurile rele. Mai mult, femeile necăsătorite sau cele care sunt singure trebuie să rostească zilnic aceste rugăciuni puternice pentru a-și găsi sufletul pereche.

Sf. Ecaterina este ocrotitorea femeilor, a celor singuri și lipsiți de speranță, dar și a celor aflați în suferință. Pe lângă acest acatist, este bine să rostim și cea mai puternică rugăciune către Sfânta Muceniță Ecaterina, pentru luminarea minții.

,,O, Sfântă Mare Muceniţă Ecaterina, bucuria negrăită a îngerilor şi oglinda frumuseţii fecioarelor, ceea ce ai strălucit prin curăţia minţii în chip minunat, tuturor izvorând razele înţelepciunii Soarelui dreptăţii, luminează şi întunericul sufletului meu şi cerul inimii îl încununează cu stele de gânduri îngereşti.

Fii şi nouă caldă rugătoare către Maica Luminii, ca să umple candelele stinse ale sufletului nostru cu untdelemnul rugăciunii şi să ne arate şi pe noi făclii ale mărturisirii Cuvântului.

Atunci când trebuie să luăm o decizie importantă sau nu știm cum să rezolvăm o problemă, este bine să citim Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții. Acesta îl ajută pe credincios să se îndepărteze de gândurile rele și de necazuri.

 

 

 

 

Sfântul Anton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *