Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Sf. Dimitrie pentru vindecarea bolilor. Cum să te rogi pentru alinarea suferințelor trupești

Acatistul Sf. Dimitrie pentru vindecarea bolilor. Cum să te rogi pentru alinarea suferințelor trupești

18 feb. 2022, 16:40,
în Stiri si curiozitati

În momentele de grea încercare sufletească și trupească este bine să citim Acatistul Sf. Dimitrie pentru vindecarea bolilor. Durerile provocate de boală sunt copleșitoare, iar adesea credinciosul este cuprins de deznădejde atunci când se confruntă cu probleme de sănătate. De aceea, rugăciunea este o hrană spirituală tămăduitoare și îl ajută pe cel aflat la necaz să nu își piardă credința și să depășească mai ușor încercările vieții. Iată cum să te rogi pentru alinarea suferințelor trupești.

Acatistul Sf. Dimitrie pentru vindecarea bolilor și îndepărtarea relelor

Este cunoscut faptul că acatistele au o putere vindecătoare deosebită pentru cel care le citește cu multă credință și smerenie. Acatistele sunt niște rugăciuni speciale, de aceea se citesc după anumite reguli.

La vreme de boală și suferință putem citi Acatistul Sf. Dimitrie. Acesta este vindecător și de grabnic ajutor pentru cei necăjiți și îndurerați.

Rostite din inimă, cu speranță și încredere, aceste rugăciuni ne ajută să îndepărtăm relele și să avem parte de ocrotirea divină.

,,Mare apărător te-a aflat întru primejdii lumea, purtătorule de chinuri, pe tine cel ce ai biruit pe păgâni. Deci precum mândria lui Lie ai surpat și la luptă îndrăzneț ai făcut pe Nestor, așa Sfinte Dimitrie, pe Hristos Dumnezeu roagă-L să ne dăruiască nouă mare milă.

Credința adevărată învățând-o, Mucenice Dimitrie, de la părinții tăi, ai viețuit pe pământ prin darul lui Dumnezeu ca un înger, luminat mărturisind și învățând pe toți apoi cu milostenii, cu neîncetate rugăciuni și cu chinuri.

Cu cântări cinstim pomenirea ta, fericim chinurile tale și îndelungă-răbdarea ta, mărim și lăudăm minunile tale, vitejia și bărbăția ta cea nebiruită; bine te cuvântăm ca pe un mare ajutător și păzitor lumii, Izvorâtorule de mir, Mare Muce­nice Dimitrie.”

Atunci când suntem copleșiți de probleme și ne simțim neputincioși, putem citi acatiste și rugăciuni făcătoare de minuni, dar și o rugăciune cu efect imediat.

Preoții ne sfătuiesc să citim în fiecare seară o rugăciune pentru liniște în familie și ocrotirea persoanelor dragi. Rugăciunea serii trebuie rostită cât mai des cu putință, dar putem spune din inimă și o rugăciune la aprinderea candelei.

De asemenea, părinții pot rosti rugăciunea Sf. Stelian pentru binecuvântarea copiilor și ferirea lor de cele rele. La fel de puternică este și rugăciunea Sf. Haralambie pentru vindecarea bolilor trupești și sufletești.

Ce rugăciuni să rostești pentru alinarea durerilor trupești

Pe lângă Acatistul Sf. Dimitrie pentru vindecarea bolilor, putem rosti cât de des este cu putință și o rugăciune tămăduitoare către Sfântul Dimitrie. Aceasta rugă ne ferește de rele, de necazuri, de suferințe și deznădejde.

,,Mare mucenice Dimitrie, Izvorâtorule de Mir, cel care ai ruşinat păgânătatea, plecându-ne genunchii înaintea ta, ne rugăm ţie cu umilinţă: Tu, cel care stai înaintea lui Hristos, vindecă-ne prin rugăciunea ta de patimile sufleteşti şi trupeşti care ne apasă!

Luminează-ne sufletele moleşite de păcate, tu, cel care te-ai luptat cu tăria Duhului pentru adeverirea credinţei adevărate!

Fereşte-ne, sfinte, prin iubitoarea ta mijlocire, de orice întâmplări rele: de boli, de neputinţe, de potop, de foc, de cutremur, de vrajbă, de lipsuri, de războiul dintre noi, de vrăjmaşii văzuţi şi de cei nevăzuţi şi de toate primejdiile, ca să ne învrednicim şi noi, păcătoşii, în veacul ce va să fie, ca împreună cu tine şi cu toţi sfinţii, să-L slăvim cu bucurie pe Dumnezeu şi să devenim părtaşi vieţii veşnice. Amin.”

Atunci când ne confruntăm cu probleme de sănătate este bine să citim Acatistul Sf. Dimitrie pentru vindecarea bolilor. Aceste rugăciuni au o forță vindecătoare deosebită și îl ajută pe credincios să treacă mai ușor peste suferința trupească sau sufletească.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`