Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Citește-l în fiecare zi pentru alinarea tuturor suferințelor și îndepărtarea relelor

Acatistul Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Citește-l în fiecare zi pentru alinarea tuturor suferințelor și îndepărtarea relelor

11 iul. 2022, 13:08,
în Stiri si curiozitati

Acatistul Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir este de grabnic ajutor atunci când suntem copleșiți de necazuri și deznădejde. Acest acatist are o putere vindecătoare deosebită și face minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Citește-l în fiecare zi pentru alinarea tuturor suferințelor și îndepărtarea relelor.

Acatistul Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir, tămăduitor și de grabnic ajutor

La vreme de necaz și grea încercare trupească sau sufletească este bine să rostim câteva rugăciuni vindecătoare și să citim Acatistul Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Acesta este de mare ajutor atunci când ne confruntăm cu probleme de sănătate sau ne simțim împovărați de griji, deznădejde și necazuri.

Este binecunoscut faptul că rugăciunile sunt o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea, ajutându-l pe credincios să treacă mai ușor peste durerile trupești sau sufletești. Acatistul Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir se citește pentru îndepărtarea tuturor relelor lumești din viața noastră, pentru luminarea minții și spor în toate.

,,Învățătorului dreptslăvitoarei credințe celei întru Hristos, surpătorului și rușinătorului păgânătății, Izvorâtorului de mir, Marelui Mucenic Dimitrie, ostașul cel adevărat al lui Hristos, care s-a arătat Bisericii ca un soare și mare apărător credincioșilor, toți acum cântări de mulțumire și laude din suflet cu dorire aducându-i să-i cântăm: Bucură-te, Izvorâ­­torule de mir, Mare Mucenice Dimitrie!

O, răbdătorule de chinuri al lui Hristos, Izvorâtorule de mir, Sfinte Mare Mucenice Dimitrie, această a noastră netrebnică rugăciune, ce aducem ție acum cu umilință, primește-o, și de bolile sufletești și trupești și de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți, cu rugăciunile tale cele bineprimite către Dumnezeu, ne păzește, ca împreună cu tine în veacul ce va să fie, să cântăm Lui: Aliluia!”

Pe lângă acest acatist făcător de minuni și vindecător, putem rosti cât mai des cu putință și rugăciunea Sf. Anton pentru liniște în familie și spor în casă. De asemenea, pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești, este bine să citim în fiecare zi Acatistul Sf. Treimi.

Ce rugăciuni să rostești pentru ajutor divin și spor în toate

La vreme de necaz și neliniște sufletească, rostirea unei rugăciuni este de grabnic ajutor pentru cel împovărat de griji și de gânduri negre. Rugăciunile către Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir sunt făcătoare de minuni și au o putere vindecătoare deosebită. Atunci când suntem împovărați de gânduri rele și deznădejde, putem rosti cea mai puternică rugăciune către Sf. Dimitrie.

„Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir, ne rugăm ţie în clipe de mare necaz pentru a ne apăra de primejdia care ne înconjoară. Aşa cum Tu ai reuşit să nu te închini la idoli şi la duşmanii lui Hristos, tot aşa ajută-ne să-i biruim pe toţi duşmanii noştri ştiuţi şi neştiuţi. Sfinte Mare Mucenic, dă-ne putere şi binecuvântează-ne să-i învingem pe cei care vor să ne aducă pagubă şi să ne despartă de persoanele pe care le preţuim şi le iubim. Aşa cum L-ai ajutat pe Nestor să-l învingă pe crudul lie, cel care-i omora pe creştinii din Salonic, tot aşa ajută-ne pe noi să scăpăm de dezbinarea, de ura şi de răzbunarea celor care vor să surpe munca noastră şi ajută-ne să scăpăm din cele mai cumplite primejdii. Roagă-l Tu pe bunul Dumnezeu să ne dăruiască nouă marea lui milă. Amin.”

Pe lângă această rugăciune de îndepărtare a tuturor relelor din viața noastră, putem citi cât mai des cu putință și Acatistul Bunei Vestiri pentru îndeplinirea tuturor dorințelor.

Acatistul Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir se citește cât mai des cu putință pentru a avea parte de ajutor divin și a scăpa de necazuri și suferințe. Acest acatist este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024