Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Sf. Andrei, pentru ce se citește. Ce rugăciuni să rostești în cele mai grele momente

Acatistul Sf. Andrei, pentru ce se citește. Ce rugăciuni să rostești în cele mai grele momente

20 iun. 2022, 12:11,
în Stiri si curiozitati

Acatistul Sf. Andrei este făcător de minuni, dar este important să știm pentru ce se citește și care sunt rânduielile ce trebuie respectate atunci când citim acest acatist. Iată ce rugăciuni să rostești în cele mai grele momente, pentru a avea parte de liniște sufletească și ajutor divin.

Acatistul Sf. Andrei, pentru ce se citește

Unul dintre cele mai puternice acatiste, înzestrate cu o putere vindecătoare deosebită este Acatistul Sf. Andrei. Acesta este de mare folos la vreme de necaz și suferință și se citește cu mintea eliberată de gânduri negre. Atunci când ne confruntăm cu dureri trupești sau sufletești, acest acatist este făcător de minuni, dar putem citi și cea mai puternică rugăciune pentru sănătate.

Acatistul Sf. Andrei are o forță tămăduitoare aparte și face minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Atunci când suntem copleșiți de gânduri negre și împovărați de deznădejde, putem citi acest acatist vindecător.

,,Cel ce ai fost dintre Apostoli mai întâi-chemat şi lui Petru frate adevărat, Stăpânului tuturor, Andrei, roagă-te, pace lumii să dăruiască şi sufletelor noastre mare milă.

Ca o vestire, Evanghelia în mâini luând, mult-lăudate Andrei, tot pământul ai îmbogăţit de dumnezeiască propovăduire. Pentru aceasta cinstim pomenirea ta, împreună cu chinurile tale, cântând lui Dumnezeu: Aliluia!

Dumnezeiască punte, Atotfăcătorul şi de lumină strălucitorul Duh, întru tine, mărite Apostole Andrei, sălăşluindu-Se cu dumnezeiască cuviinţă în chipul limbii de foc, te-a arătat propovăduitor al celor de negrăit. Pentru aceasta cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!

Cu darul cel dat ţie de la Dumnezeu, întru tot lăudate Andrei, duhurile demonice prin cuvânt se izgonesc, bolile fug, mulţimea patimilor sufleteşti se îndepărtează de la cei bolnavi; pentru aceasta cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!”

De grabnic ajutor la vreme de necaz și disperare este și rugăciunea cu efect imediat. Aceasta se rostește în fiecare dimineață și seară pentru a avea parte de binecuvântarea și ajutorul divin.

Ce rugăciuni să rostești pentru îndepărtarea relelor lumești

Rugăciunea este o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea. Atunci când suntem copleșiți de suferințe trupești sau sufletești, dar și când suntem cuprinși de deznădejde putem rosti o rugăciune către Sf. Apostol Andrei.

,,Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim. Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin.”

Acatistul Sf. Andrei se citește pentru îndepărtarea relelor lumești și liniște sufletească. Acest acatist este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 august 2024
13 august 2024