Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată. Cum se citește pentru a scăpa de suferință

Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată. Cum se citește pentru a scăpa de suferință

18 ian. 2022, 10:04,
în Stiri si curiozitati

În momentele de grea încercare este bine să citim Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată. Este știut faptul că rugăciunile au o forță vindecătoare deosebită și sunt de grabnic ajutor în momentele dificile. Rugăciunile puternice către Maica Domnului îl ajută pe credincios să treacă mai ușor peste necazuri. Iată cum se citește pentru a scăpa de suferință.

Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată pentru cei în suferință

Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată se citește în cele mai grele momente, atunci când ne confruntăm cu suferințe trupești sau sufletești. Preoții ne îndeamnă să citim acatistul închinat Maicii Domnului după o anumită rânduială.

Pe lângă rugăciunile vindecătoare, citirea unui acatist presupune o pregătire spirituală a credinciosului. Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată este de grabnic ajutor pentru cei care se confruntă cu probleme de sănătate sau sunt copleșiți de necazuri. În cazul celor lipsiți de speranță și putere, citirea acestui acatist îi va ajuta să treacă mai ușor peste necazuri și să nu își piardă credința. 

,,Ţie, Maicii lui Dumnezeu şi Împărătesei celei alese din toate neamurile, care te-ai arătat oarecând unui om fără de lege, ca să-l întorci pe el de la calea nelegiuirii, cântare de mulţumire îţi aducem, Născătoare de Dumnezeu, iar tu ca Ceea ce ai negrăită îndurare, de toate nevoile ne slobozeşte pe noi ca să strigăm ţie: Bucură-te, Ceea ce dăruieşti bucurie neaşteptată celor credincioşi. (…)

O, Maică întru tot lăudată, care ai avut în pântece pe Dumnezeu cel neîncăput şi ai născut bucurie la toată lumea, primind cântarea noastră ce acum, toate întristările noastre în bucurie le întoarce şi din munca cea viitoare scapă pe toţi cei ce pentru tine strigă lui Dumnezeu: Aliluia!”

Preoții ne sfătuiesc ca după ce am citit acest acatist să rostim și o rugăciune pentru ajutor imediat sau rugăciunea celor 7 arhangheli. Aceste rugi îl ajută pe credincios să se liniștească și să aibă gândurile curate. Mai mult, rugăciunea celor 7 arhangheli se citește pentru a avea parte de protecția și binecuvântarea tuturor forțelor cerești.

Cum și când se rostește pentru a scăpa de deznădejde

Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată se citește după o rânduială aparte. Este cunoscut faptul că prin denumirea de „acatist” se înțelege o rugăciune citită în picioare. Astfel, acest acatist către Maica Domnului se citește fie în genunchi, fie în picioare și cu mare evlavie. 

Mai mult, Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată se citește după ce rostim câteva rugăciuni începătoare. Rugăciunile începătoare obligatorii sunt „Împărate ceresc” și „Tatăl nostru.”

De asemenea, acest acatist către Maica Domnului se rostește mai ales dimineața sau seara deoarece presupune un mic ritual sacru. Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată trebuie citit în liniște, cu gândurile curate, cu smerenie și credință. 

Astfel, neliniștile, necazurile și disperarea vor fi îndepărtate de lângă cel credincios. Este bine să citim acest acatist după ce am aprins candela, moment în care putem rosti din suflet o rugăciune la aprinderea candelei.

Putem rosti și o rugăciune de slăvire către Maica Domnului Bucurie Neașteptată. Această rugă se citește zilnic de către credincios ori de câte ori simte nevoia sau se află într-un moment de cumpănă.

,,O, Doamnă Preasfântă, milostiveşte-te spre toţi cei care cinstesc întru tot sfânt numele tău şi tuturor arată-le atotputernicul tău acoperământ şi sprijinire. Păzeşte în bunătate pe cei care până la sfârşitul lor cel mai de pe urmă vieţuiesc în dreaptă credinţă şi arată cinstită petrecere; pe cei răi, buni îi fă, pe cei rătăciţi, pe calea cea dreaptă povăţuieşte-i, la orice lucru bun şi plăcut Fiului tău, ajută-i.”

Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată îl ajută pe credincios să treacă mai ușor peste necazuri și suferință. Citirea acestuia se face după o rânduială anume și este de grabnic ajutor pentru cei care se confruntă cu momente grele. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *