Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Înălțării Domnului. Cele mai puternice rugăciuni către Mântuitor

Acatistul Înălțării Domnului. Cele mai puternice rugăciuni către Mântuitor

11 feb. 2022, 13:41,
în Stiri si curiozitati

Acatistul Înălțării Domnului se citește de preot și de credincioși în ziua în care se sărbătorește înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere. Acest acatist are o forță vindecătoare deosebită pentru cel care îl citește cu multă smerenie și credință. Iată care sunt cele mai puternice rugăciuni către Mântuitor.

Acatistul Înălțării Domnului pentru alinarea suferințelor

Este știut faptul că rugăciunea este o hrană pentru suflet, iar credinciosul trebuie să acorde o importanță deosebită vieții spirituale. De aceea, citirea unui acatist este salvatoare și tănăduitoare pentru cel aflat în suferință și deznădejde.

În ziua Înălțării Domnului, una dintre cele mai importante sărbători creștine, se citește Acatistul Înălțării Domnului atât de preot la biserică, dar și de credincioși. Citirea unui acatist presupune o pregătire sufletească și o rânduială anume.

Înainte de a citi acest acatist, creștinul trebuie să își elibereze mintea de gândurile rele și de tot ce îl abate de la rugăciune. Mai mult, se rostesc și câteva rugăciuni începătoare, apoi se citește Acatistul Înălțării Domnului.

,,Ţie Domnului şi Împărat al cerului şi al pământului, ca unui biruitor al morții îți aducem cântare de laudă, că după prealuminata Înviere din morţi cu slavă la ceruri Te-ai înălţat şi cu Preacinstit Trupul Tău ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, ca şi firea noastră cea căzută să o înalţi împreună cu Tine şi să ne slobozeşti de patimi din veşnica moarte. Noi, însă, prăznuind Dumnezeiasca Ta Înălţare, din suflet, împreună cu ucenicii Tăi, cântăm: Iisuse, Cel ce Te-ai înălţat de la noi la cer, nu ne lăsa pe noi singuri.

Cetele Arhanghelilor şi ale îngerilor stând în faţa Ta, Împărate al tuturor, pe muntele Măslinilor, cu frică, Te-au văzut suindu-Te cu trupul la înălţimile cereşti şi proslăvind marea Ta iubire de oameni Ţi-au cântat:

Iisuse, Împărate al slavei, înalţă-Te, la ceruri în strigăte şi în glas de trâmbiță.

Iisuse, Doamne al Puterilor, înalţă-Te pe Heruvimi şi zboară pe aripile vântului.

Iisuse, Dumnezeule Preaveşnic, dă glasului Tău tărie şi putere, ca să cutremure tot pământul.

Iisuse, Lumina Cea Preaînaltă, arată-Ţi puterea Ta pe nori, şi foc din FaţaTa să se aprindă.

Iisuse, Răscumpărătorul făpturii, găteşte-Ţi în cer Scaunul Tău şi împărăţia Ta să fie fără de sfârşit.”

Preoții ne sfătuiesc să citim cât mai des cu putință și Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții și a sufletului, dar și Acatistul Sf. Gherasim pentru îndepărtarea relelor din viața noastră.

De asemenea, în momentele de grea încercare în familie este bine să rostim și o rugăciune pentru sporul casei.

Care sunt cele mai puternice rugăciune către Mântuitorul Iisus Hristos

Pe lângă acatistele cu puteri miraculoase, o forță tămăduitoare aparte o au și rugăciunile către Mântuitor. Acestea se citesc ori de câte ori avem ocazia, dar mai ales în Postul Paștelui, de Înviere sau la Înălțarea Domnului.

În ziua în care se sărbătorește ridicarea la cer a Domnului, este bine să citim și câteva rugăciuni către Iisus Hristos pentru a avea parte de binecuvântarea și ocrotirea divină.

,,Doamne, lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorându-Te din înălţimile cereşti pentru a noastră mântuire şi hrănindu-ne cu bucurie duhovnicească în sfintele şi prealuminoasele zile ale învierii Tale şi, iarăşi, după săvârşirea slujirii Tale pământeşti, Te-ai înălţat cu slavă de la noi la ceruri şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu şi Tatălui!

În această senină şi atotluminoasă zi a Dumnezeieştii Tale Înălţări la ceruri, pământul prăznuieşte şi saltă, cerul se bucură astăzi de Înălţarea Ziditorului făpturii, oamenii slavoslovesc neîncetat văzând firea noastră cea rătăcită şi căzută, pe umerii Tăi, acum, Mântuitorule, luată şi înălţată la ceruri.

Pentru aceasta Te rugăm cu osârdie Doamne, ca prin preaslăvită înălţarea Ta, să însufleţeşti conştiinţa noastră, să ne scoţi din robia acestui trup şi a acestei lumi păcătoase şi să ne învredniceşti să cugetăm la cele înalte, nu la cele pământeşti.”

Această rugăciune este una de mulțumire și de preamărire a Mântuitorului și se rostește din inimă de către credincios. În momentele de deznădejde sau atunci când suntem copleșiți de probleme, este bine să citim și Acatistul Maicii Domnului Arătătoarea Căii, dar și să rostim cu multă credință o rugăciune pentru ajutor imediat.

Acatistul Înălțării Domnului are o putere vindecătoare deosebită și îi amintește credinciosului de viața veșnică. Acest acatist se citește în ziua în care sărbătorim ridicarea la cer a Mântuitorului, dar poate fi citit și în momentele de grea încercare sufletească.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`