Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul Duhului Sfânt pentru îndepărtarea gândurilor rele. Cum să te rogi pentru a avea parte de liniște interioară

Acatistul Duhului Sfânt pentru îndepărtarea gândurilor rele. Cum să te rogi pentru a avea parte de liniște interioară

04 feb. 2022, 15:04,
în Stiri si curiozitati

Dacă traversăm o perioadă de neliniște sufletească este bine să citim Acatistul Duhului Sfânt pentru îndepărtarea gândurilor rele. Tot mai multe persoane se plâng de faptul că se află în pragul depresiei și nu mai reușesc să scape de probleme și suferințe. Iată cum să te rogi pentru a avea parte de liniște interioară.

Acatistul Duhului Sfânt pentru îndepărtarea suferinței și a gândurilor negre

Este cunoscut faptul că acatistele au o forță vindecătoare deosebită și se citesc după o anumită rânduială. Acatistul Duhului Sfânt îl ajută pe cel credincios să scape de suferințele și chinurile sufletești, de povara ce îi apasă cugetul. De aceea, preoții ne sfătuiesc să citim acest acatist degrabă tămăduitor pentru a ne găsi pacea interioară.

În momentele de durere sufletească este bine să citim și Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată, dar și Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții.

Dacă ne confruntăm cu o problemă de sănătate, iar durerile trupești sunt copleșitoare, preoții ne sfătuiesc să citim în astfel de momente Acatistul Sf. Gherasim pentru îndepărtarea bolilor și a gândurilor rele.

Pentru a ne găsi pacea interioară și a ne elibera cugetul de gândurile rele, este bine să citim cât mai des cu putință Acatistul Duhului Sfânt.

,,Putere Dumnezeiască Nesfârşită fiind, poţi vindeca orice fel de vieţuitoare şi pe oricare dintre oamenii păcătoşi, care fiind bolnavi sufleteşte şi trupeşte, Ţi se roagă cu credinţă, cu pocăinţă şi cu iubire sfântă: Duhule Sfânt, vindecă-ne pe noi, păcătoşii şi nevrednicii!

Prin măreţia Puterii Dumnezeirii Tale, poţi să ne vindeci de cele mai cumplite boli, dacă ne pocăim pentru păcatele noastre, ne smerim, postim şi Te rugăm cu credinţă şi cu evlavie acest lucru şi Îţi cântăm cu dragoste: Aliluia! Aliluia! Aliluia!

Duhule Sfânt, coboară Puterea Ta şi vindecă-ne pe noi;

Duhule Sfânt, coboară Sfintele Tale Raze Vindecătoare, asupra noastră;

Duhule Sfânt, protejează-ne pe noi toţi, de cel viclean şi de influenţa lui;

Duhule Sfânt, luminează-ne, vindecă-ne şi nu ne lăsa în părăsire;

Duhule Sfânt, luminează-i pe toţi creştinii, spre a nu mai păcătui;

Duhule Sfânt, coboară Energia Ta Sfântă peste noi;

Duhule Sfânt, vindecă-ne pe noi, păcătoşii şi nevrednicii!”

Ce trebuie să rostești pentru a avea parte de liniște sufletească

Suferințele sufletești sunt copleșitoare, iar durerile provocate de gândurile negre sunt greu de vindecat. Acatistul Duhului Sfânt este făcător de minuni pentru cei care îl citesc cu smerenie și credință în suflet. Rugăciunile au puterea de a-l ocroti pe cel aflat în deznădejde și disperare. Pe lângă acest acatist aducător de pace și împlinire, Acatistul Sf. Ioan Gură de Aur este tămăduitor pentru cei necăjiți și îndurerați.

De asemenea, este bine să rostim și o rugăciune către Sfântul Duh, o rugă de mulțumire, preaslăvire, dar și de ocrotire.

,,Duhule Sfânt, miluiește-ne pe noi, păcătoșii! Sfântă Treime, un singur Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!

Duh al adevărului și al înțelepciunii, miluiește-ne pe noi! Duh al înțelegerii și al sfatului, miluiește-ne pe noi! Duh al tăriei și al științei, miluiește-ne pe noi! Duh al evlaviei și al fricii de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi! Duh al iubirii, al bucuriei și al păcii, miluiește-ne pe noi! Duh al răbdării, al bunătății și al blândeții, miluiește-ne pe noi! Duh al umilinței și al prudenței, miluiește-ne pe noi! Duh al vieții și al mântuirii, miluiește-ne pe noi! Duh al bunăvoinței și al statorniciei, miluiește-ne pe noi! Duh al virtuților și al harurilor, miluiește-ne pe noi!”

Pentru a avea parte de liniște sufletească și armonie este bine să citim Acatistul Duhului Sfânt. Acesta îl ajută pe cel în suferință să scape de gândurile rele, să își elibereze mintea de tot ce e urât și să scape de povara interioară care îl apasă.

Sfântul Anton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`