Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatistul către Atotputernicul Dumnezeu: Cum ne rugăm la vreme de necaz sau de ispită

Acatistul către Atotputernicul Dumnezeu: Cum ne rugăm la vreme de necaz sau de ispită

10 nov. 2021, 11:59,
în Stiri si curiozitati

Acatistul către Atotputernicul Dumnezeu este cel mai puternic acatist pe care îl rostesc creștinii ortodocși pentru a se feri de ispite și necazuri. Această rugăciune te poate scăpa de orice rău și poate fi rostită la orice oră și în orice zi.

Mulți credincioși spun că Acatistul către Atotputernicul Dumnezeu i-a salvat la vreme de necaz sau năvălire a ispitelor. Această rugăciune te va ajuta să scapi de toate necazurile din viața ta. Pentru a reuși să scapi de necaz, Acatistul către Atotputernicul Dumnezeu se rostește dacă ai o minte curată și sufletul deschis.

preot care tine o lumanare in mana si se roaga

Acatistul către Atotputernicului Dumnezeu are o putere deosebită, aceasta străbate cerul și ajunge direct la El

Acatistul Atotputernicului Dumnezeu la năvălirea ispitelor

Fiecare credincios ortodox crede cu tărie că Dumnezeu te vindecă de orice necaz și te protejează de năvălirea ispitelor. Credința e prima virtutate cu care omul pornește la drum. Rugăciunea curată și credința în Dumnezeu sunt „secretele” care îl ajută pe om să depășească momentele grele din viață.

Atunci când te simți neajutorat și plin de necazuri, Acatistul Atotputernicului Dumezeu este rugăciunea care te va salva. Rostește rugăciunea atunci când simți că problemele te depășesc.

Este important să nu uiți că rugăciunile trebuie rostite nu doar în momentele grele ale vieții ci în fiecare zi. Conform învățăturilor bisericești, rugăciunea Acatistul Atotputernicului Dumnezeu trebuie spusă doar de credinciosul care are în gând și în inimă aplecarea către Cel care a făcut cerul și pământul.

Acatistul către Atotputernicului Dumnezeu are o putere deosebită, aceasta străbate cerul și ajunge direct la El. Răspunsul la această rugăciune nu întârzie să apară dacă credinciosul s-a rugat cu inima curată și gândul limpede va fi salvat de năvălirea ispitelor.

icoana maica domnului cu isus hristos in brate

Credința e prima virtutate cu care omul pornește la drum

Cum se citește Acatistul Atotputernicului Dumnezeu

Acatistul Atotputernicului Dumnezeu începe cu o rugăciune începătoare. Această rugăciune are un final foarte puternic care te ajută să-ți găsești calea spre fericire în momentele în care ești cuprins de necazuri:

„Doamne Isuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul! Pentru rugăciunile Preasfințitei Născătoare de Dumnezeu, ale Sfinților Părinților noștri și ale tuturor Sfinților, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Amin. ”

desen mainele unei persoane care se roaga

Atunci când te simți neajutorat și plin de necazuri, Acatistul Atotputernicului Dumezeu este rugăciunea care te va salva

Apoi se citește Condacul 1 care te protejează de năvălirea ispitelor:

„Apărătorul Cel Mai Mare şi mângâierea robilor Tăi eşti Doamne! Unde eşti Tu e pace şi veselie, iar unde Tu lipseşti bucuria se preface în deşertăciune! Ajută-ne Doamne, pe noi păcătoşii, să nu pierim în necazuri şi cercetează-ne cu mila mântuirii Tale, ca să strigăm Ţie: Doamne Dumnezeule, Bucuria noastră, dăruieşte-ne să ne bucurăm de Milostivirea Ta!”

În continuare, se citește Icosul 1, care are la final următorul mesaj:

„Doamne Dumnezeule, Bucuria noastră, dăruieşte-ne să ne bucurăm de Milostivirea Ta!”

persoana care se roaga la biserica

Este important să nu uiți că rugăciunile trebuie rostite nu doar în momentele grele ale vieții ci în fiecare zi

Acatistul Atotputernicul Dumnezeu te scapă de orice necaz

Pentru a reuși să scapi de necazuri, trebuie să rostești în ordine icosurile și condacele până la 13. Astfel vei fi ajutat să treci peste cele mai grele încercări ale vieții.

La finalul Acatistului Atotputernicul Dumnezeu se rostește Rugăciunea către Atotputernicul Dumnezeu:

„Doamne iartă-ne şi miluieşte-ne că suntem păcătoşi! Corăbiile vieţilor noastre se nevoiesc în mijlocul

valurilor vieţii şi al ispitelor şi sunt aproape de pierire, dar Tu, ca un Dumnezeu Milostiv, cu puterea

Ta nemărginită opreşte furtuna necazurilor care vrea să ne ducă în adâncul relelor! Linişteşte marea

vieţii şi vântul năpastelor, că toate Te ascultă, Doamne! Mântuieşte-ne, Mântuitorule, după Mare Mila

Ta şi nu după faptele noastre, că noi în Tine ne-am pus toată nădejdea şi ne încredinţăm Voii Tale!

Credem că mila Ta este nesfârşită şi fiindcă faci cu noi cum voieşti, Îţi mulţumim şi Te slăvim Doamne,

în vecii vecilor! Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi ale Sfinţilor Părinţilor

noştri, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluieşte-ne pe noi! Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor! Amin!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *