Acatistul Atotputernicul Dumnezeu pentru a scăpa de toate cele rele. Cum să te rogi pentru a avea parte de protecția divină

25 ian. 2022, 12:04
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Atunci când suntem tentați să cădem în ispită sau suntem copleșiți de necazuri este bine să citim Acatistul Atotputernicul Dumnezeu pentru a scăpa de toate cele rele. Momentele de grea încercare trupească sau sufletească sunt extrem de dificile pentru credincios. De aceea, preoții ne îndeamnă să apelăm la rugăciune pentru a trece mai ușor peste greutăți și a fi puternici. Iată cum să te rogi pentru a avea parte de protecția divină.

Acatistul Atotputernicul Dumnezeu pentru îndepărtarea relelor

Tot mai mulți credincioși se plâng de faptul că zilnic se confruntă cu rele, au parte de nenumărate ispite și cad de cele mai multe ori în deznădejde. Pentru a avea parte de protecția și binecuvântarea divină, este bine să citim Acatistul Atotputernicul Dumnezeu. 

Acesta se citește ori de câte ori credinciosul trece prin momente grele și nu reușește să treacă peste momentele dificile din viața sa. Este binecunoscut faptul că rugăciunile sunt înzestrate cu o forță vindecătoare deosebită, iar dacă sunt spuse cu multă credință și convingere, cel care le rostește va fi ocrotit de rele.

Pe lângă citirea acestui acatist de grabnic ajutor, putem rosti și cea mai puternică rugăciune de la miezul nopții, dar și Acatistul Sf. Ioan Gură de Aur, ocrotitorul celor necăjiți și nefericiți.

Acatistul Atotputernicul Dumnezeu se citește zilnic pentru a scăpa de rele și de gândurile necurate.

,,Apărătorul cel mai mare ești Doamne, bucuria și veselia robilor Tăi, că unde Te afli Tu se stârpește toată întristarea, iar unde nu ești Tu, acolo toată bucuria este deșertăciune. Caută spre mine păcătosul cel ce pier în necazurile mele și prin arătarea îndurărilor Tale, cercetează-ne pe noi care strigăm Ție: Doamne Dumnezeul nostru, bucuria noastră, dăruiește-ne să ne bucurăm de milostivirea Ta!

Văzând mulțimea chipurilor iubirii Tale de oameni arătate asupra noastră, am îndrăznit și eu a ridica ochii mei către Tine. Cel ce locuiești în Ceruri, miluiește-mă, Doamne, că neputincos sunt, izbăvește-mă de această mare întristare și durere și mă învrednicește pe mine cu bucurie și veselie a cânta Ție: Aliluia!”

Cum să te rogi pentru a avea parte de binecuvântarea divină

Fiecare credincios are parte de provocări și ispite în fiecare zi. Mai mult, problemele de la locul de muncă sau conflictele cu cei din jur, dar și certurile din familie împovărează sufletul omului. De aceea, preoții ne sfătuiesc să apelăm la rugăciune pentru a trece mai ușor peste dificultățile vieii și a ne păstra sufletul curat.

Rugile puternice se rostesc zilnic pentru a avea parte de protecția divină, dar și pentru îndepărtarea ispitelor. Pe lângă Acatistul Atotputernicul Dumnezeu, este bine să citim și câțiva psalmi de încurajare, dar și rugăciunea celor 7 arhangheli.

De asemenea, putem citi și Acatistul de mulțumire ,,Slava lui Dumnezeu pentru toate!”, cu multă smerenie și credință.

,,Împărate al veacurilor, Cel ce nu suferi stricăciune, Tu ţii în dreapta Ta toate cărările vieţii omeneşti cu puterea proniei Tale celei mântuitoare. Îţi mulţumim pentru binefacerile Tale cele arătate şi cele ascunse, pentru viaţa pământească şi pentru cereştile bucurii ale împărăţiei Tale. Arată-ne şi de acum înainte mila Ta, celor care cântăm: Slavă Ţie, Dumnezeule, în veci!”

Acatistul Atotputernicul Dumnezeu se citește zilnic pentru a îndepărta relelele din jurul nostru și a ne păstra credința statornică. 

Sfântul Anton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *