Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatiste și rugăciuni făcătoare de minuni. Iată ce trebuie să rostești la vreme de necaz și întristare

Acatiste și rugăciuni făcătoare de minuni. Iată ce trebuie să rostești la vreme de necaz și întristare

14 feb. 2022, 14:04, 1 ,
în Stiri si curiozitati

Atunci când trecem prin momente de grea încercare, este bine să citim acatiste și rugăciuni făcătoare de minuni. Acestea îl ajută pe credincios să treacă mai ușor peste încercările vieții și să nu își piardă speranța. Rugăciunea este o hrană pentru suflet, de aceea trebuie să acordăm o importanță deosebită vieții spirituale. Fie că ne confruntăm cu probleme de sănătate sau suntem copleșiți de probleme, rostirea unei rugi puternice este vindecătoare și tămăduitoare de suferințe trupești sau sufletești. Iată ce trebuie să rostești la vreme de necaz și întristare.

Acatiste și rugăciuni făcătoare de minuni pentru cei aflați în suferință

Rugăciunile sunt de grabnic ajutor în momentele cele mai grele ale vieții. Fie că aceste rugi sunt rostite către Mântuitor sau către Maica Domnului, fie sunt închinate sfinților, rolul lor este de a-l liniști pe cel credincios și de a-i readuce speranța și încrederea că va depăși orice încercare a vieții cu ajutorul credinței.

De aceea, preoții ne îndeamnă să rostim cât mai des cu putință rugăciunea Sf. Vasile, una dintre cele mai puternice rugi pentru îndepărtarea relelor și a ispitelor din viața noastră. De asemenea, de mare ajutor pentru credincioși este și rugăciunea Sf. Haralambie pentru vindecarea bolilor trupești și alinarea suferințelor sufletului.

Părinții pot rosti rugăciunea Sf. Stelian pentru ocrotirea copiilor și binecuvântarea familiei. Dacă ne confruntăm cu momente grele la locul de muncă și suntem copleșiți de stres, preoții ne sfătuiesc să citim o rugăciune pentru liniște la locul de muncă.

Una dintre cele mai puternice rugăciuni, care face minuni în momentele de cumpănă și întristare, este rugăciunea puternică către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, la vreme de necaz şi de întristare.

,,Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz şi strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, linişteşte sufletul meu cu pacea Fiului tău şi alungă deznădejdea şi întristarea sufletului meu cu harul Său. Potoleşte furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc şi stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică şi împrăştie ceaţa nelegiuirilor mele de la faţa mea, căci acestea mă împresoară şi mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău.”

Cum să te rogi în momentele de grea încercare

Pe lângă rugăciunile ce se rostesc zilnic pentru a scăpa de rele și a avea parte de binecuvântarea divină, este bine să citim și acatiste. Acestea sunt rugăciuni speciale și se citesc după o rânduială anume. Mai mult, acatistele presupun o pregătire spirituală a credinciosului înainte ca acesta să se roage.

În momentele de deznădejde sau atunci când mintea noastră este copleșită de gânduri negre este bine să citim Acatistul Duhului Sfânt pentru a avea parte de liniște interioară. Degrabă tămăduitor este și Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții.

De mare ajutor spiritual în momentele grele sunt și Psalmii lui David, rostiți pentru diferite trebuințe, dar și pentru a avea o legătură deosebită cu divinitatea. De asemenea, este bine să citim zilnic și o rugăciune către Maica Domnului pentru vindecarea de boli trupești și alinarea durerilor sufletești.

,,Preasfântă, Preacurată şi Preaminunată Fecioară şi Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) şi vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre şi pe toţi suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, de bolile ştiute şi neştiute de noi. Fie ca toţi creştinii să Te preamărească şi să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt şi ceresc. Amin.”

Pentru a trece mai ușor peste momentele de grea încercare și suferință, este bine să citim acatiste și rugăciuni făcătoare de minuni. Acestea îl ajută pe credincios să își păstreze speranța, să își găsească liniștea și echilibrul interior și să scape de toate relele și necazurile.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Comentarii
  • Mihaela claudia cosa

    Sunt impresionata nu cred în ritualuri cred în puterea duhului sfânt de a face minuni în viețile oamenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *