Prima pagină » Stiri si curiozitati » Acatiste pentru diferite trebuințe. Ce rugăciuni să rostești pentru spor în toate

Acatiste pentru diferite trebuințe. Ce rugăciuni să rostești pentru spor în toate

20 oct. 2022, 11:04,
în Stiri si curiozitati

Atunci când suntem copleșiți de necazuri, suferințe și deznădejde, putem citi acatiste pentru diferite trebuințe. Acestea sunt de grabnic ajutor pentru cel care se roagă cu multă credință, smerenie și cu mintea eliberată de gânduri rele. Iată ce rugăciuni să rostești pentru spor în toate, liniște sufletească și înțelegere în familie.

Acatiste pentru diferite trebuințe

La vreme de întristare și grea încercare trupească sau sufletească putem rosti câteva rugăciuni tămăduitoare și făcătoare de minuni. O putere deosebită o au acatistele pentru cel care se roagă cu mintea eliberată de gânduri negre. De mare ajutor atunci când ne confruntăm cu probleme de sănătate este Acatistul Sf. Paisie Aghioritul. Acest acatist se rostește zilnic pentru însănătoșire grabnică și ajutor divin.

,,Să-l lăudăm toți credincioșii într-un glas, pe cel trimis de Dumnezeu în aceste vremuri de cernere, spre mângâierea și îndrumarea noastră, pe cel ce s-a nevoit în chip bineplăcut Stăpânului, arzând de dragoste pentru întreaga lume, pe Paisie mult minunatul, care inima și-a pus pentru noi și pentru mântuirea noastră, și să-i cântăm cu mulțumire zicând: Bucură-te, Cuvioase Părinte Paisie, luminătorule al vremurilor de pe urmă!

Ales ai fost din pântecele maicii tale, Cuvioase, ca să te dăruiești lui Dumnezeu cu totul și astfel să ajungi vas ales al Lui, spre mântuirea și povățuirea tuturor celor ce au nădăjduit în tine. Pentru o binecuvântare ca aceasta Îi cântăm cu toții, Celui ce a lucrat prin tine minuni și îndurări mari, cântarea: Aliluia!

Cu râvnă aprinsă ai lepădat lumea, Părinte, și te-ai închinat lui Hristos în întregime, alăturându-te obștii monahilor, care pururea se luptă pentru a-și birui firea. Și în scurtă vreme te-ai făcut înger în trup, întru toate îmbrăcându-te în Cel Căruia și noi Îi cântăm cu umilință: Aliluia!”

De asemenea, pentru îndepărtarea relelor, a ispitelor și farmecelor, putem rosti rugăciunea Sf. Vasile cel Mare. De grabnic ajutor în cele mai grele momente este și acatistul Maicii Domnului pentru liniște sufletească, spor în toate și împlinirea tuturor dorințelor.

Atunci când ne simțim împovărați de păcate și deznădejde putem citi în fiecare zi un acatist sau o rugăciune de pocăință.

,,Doamne şi Stăpânul vieţii mele, îmi recunosc şi îmi mărturisesc păcatele mele pe care le-am făcut în toată vremea şi în tot locul. Am greşit umblând după voile păcătoase ale trupului, Te-am mâniat, Te-am scârbit şi Te-am întristat. Mi-ai întins cu bunătatea Ta de multe ori Sfântul Trup şi scump Sângele Tău, voind să Te uneşti cu mine, dar eu robindu-mă iarăşi de păcat, am căzut. Nădăjduiesc în mila şi bunătatea Ta, care primeşte pe tot sufletul cel necăjit şi întristat. Căci Tu ai spus prin glasul proorocului David, că inima înfrântă şi smerită Dumnezeu nu o va urgisi.”

Acatistele pentru diferite trebuințe se rostesc ori de câte ori trecem printr-un moment greu, o suferință trupească sau sufletească sau atunci când ne simțim neputincioși și copleșiți de griji.

Cum să te rogi pentru sporul casei și înțelegere în familie

Pentru a avea parte de liniște sufletească și de armonie în familie este bine să rostim cât mai des cu putință o rugăciune pentru ocrotirea casei și a celor care locuiesc în ea. Această rugă se spune zilnic pentru îndepărtarea relelor lumești, spor în toate și înțelegere cu cei dragi.

,,Stăpâne, Doamne, Dumnezeul nostru, care întru cele înalte locuieşti şi spre cele smerite priveşti, binecuvântează casa noastră şi cu puterea Ta, întăreşte-ne pe noi, robii Tăi (numele), cei ce locuim în ea. Bine este, Doamne, ca şi casa noastră să ne fie ca o doua biserică, în care noi ne închinăm înaintea sfintelor icoane şi ne rugăm Ţie. Binecuvântează, Doamne, găspodăria noastră şi înmulţeşte în ea toate bunătăţile, ca să uităm de grijile şi nevoile pământeşti şi să putem lucra mai cu osârdie pentru dobândirea vieţii cele veşnice şi pentru a ajunge în locaşurile Tale cele sfinte.

Îndepărtează de la noi toate cursele vrăjmaşului celui pierzător de suflete, trimite pe îngerul Tău cel milostiv, ca să ne păzească şi să ne ferească de toată răutatea şi să ne povăţuiască spre lucrarea tuturos faptelor celor bune şi spre împlinirea sfintelor porunci.

Că ţie ţi se cuvine a ne milui şi a ne mântui, Dumnezeul nostru, şi Ţie slavă înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

Acatistele pentru diferite trebuințe sunt făcătoare de minuni și se rostesc la vreme de grea suferință trupească sau sufletească. Acestea sunt vindecătoare, de mare folos și îl ajută pe cel încercat de probleme să treacă mai ușor peste necazuri, să aibă parte de ocrotirea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *