Prima pagină » Local » Academia Politehnicii Iași va primi peste 2 milioane de lei de la Primărie. Juniorii vor fi școliți de jucătorii clubului din Copou din Liga I de fotbal
Academia Politehnicii Iași va primi peste 2 milioane de lei de la Primărie. Juniorii vor fi școliți de jucătorii clubului din Copou din Liga I de fotbal

Academia Politehnicii Iași va primi peste 2 milioane de lei de la Primărie. Juniorii vor fi școliți de jucătorii clubului din Copou din Liga I de fotbal

25 mai 2020, 04:00,
Vlad Rotaru, în Local

Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași va beneficia de circa 2,2 milioane lei pentru susținerea activităților academiei de mentoring sportiv recent înființate. Juniorii echipei de fotbal vor fi școliți de jucătorii echipei din dealul Copoului aflată în Liga I de fotbal. Proiectul va trece prin plenul Consiliului Local al municipiului de la finalul acestei săptămâni, alături de alte câteva zeci de proiecte de hotărâre. Ședința se va desfășura în sistem online

Cel mai titrat club ieșean va beneficia de un sprijin din partea autorităților locale. Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași ar urma să primească circa 2,2 milioane lei de la Primăria municipiului pentru susținerea academiei de mentoring sportiv din cadrul echipei ieșene din Copou. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de aleșii locali ai PSD Mihai Gavril și Bogdan Crucianu și a ținut cont de nevoile clubului fanion al orașului din Liga I de fotbal.

„Asociația Clubul Sportiv Municipal Iași – Academia CSM Politehnica Iași a mai derulat contracte de finanțare cu Executivul municipiului Iași, în baza unor hotărâri ale deliberativului local, în anii fiscali anteriori, contracte care au fost duse până la final în ceea ce privește îndeplinirea ansamblului obligațiilor asumate, fără incidente de ordin juridic sau economic. Proiectul respectă strategiile de dezvoltare a sportului pentru perioada 2016-2032, precum și Cartea Albă a Sportului”, se arată în proiectul de hotărâre.

Finanțarea se va derula în baza Legii 69/2000 a educației fizice și sportului.

Jucătorii din Liga I vor școli juniorii clubului Politehnica Iași din Copou

Academia clubului din prima ligă de fotbal a României va cuprinde aproximativ 50 de grupe a câte 3 până la 10 mici fotbaliști care vor fi școliți de jucătorii- mentori ai clubului fanion al orașului din Copou. Proiectul final prevede promovarea juniorilor din cadrul Academiei în echipa de seniori ai CSM Politehnica Iași. Programul academiei va cuprinde antrenamente și meciuri la mai multe echipe de juniori pornind de la grupe Under 9 ani la Under 19 ani.

„Academia are la dispoziție două terenuri normale pentru joc 11 la 11 destinate meciurilor pe toată durata sezonului care să poată face față tuturor condițiilor meteorologice. Academia CSM Politehnica Iași își propune să asigure continuitatea echipei de fotbal ieșean prin tinerii fotbaliști formați, crescuți și educați în propria pepinieră”, se arată în proiectul de hotărâre asumat de Mihai Gavril și Bogdan Crucianu, consilieri locali PSD.

Din echipa proiectului vor face parte Ciprian Paraschiv, președintele clubului Politehnica Iași, Adrian Ambrosie, manager executiv, Mircea Ursu, vicepreședinte al clubului, dar și contabilul-șef Florența Strujan și Lilian Nucu Antohi, coordonatorul proiectului.

Ședință de Consiliu Local cu zeci de proiecte pe ordinea de zi în sistem online

Pe lângă proiectul privind finanțarea Academiei Politehnicii Iași, consilierii locali ai municipiului vor mai discuta și alte câteva zeci de proiecte de hotărâre. Ședința de plen se va desfășura în sistem online în urma deciziei de respectare a măsurilor privind limitarea răspândirii virusului COVID-19. Pe ordinea de zi a ședinței de plen a Consiliului Local Iași se va regăsi și un proiect legat de aprobarea Studiului de Fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici și cofinanțarea Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din municipiu și județul Iași în perioada 2014-2020.

În plus, pe ordinea de zi va mai figura și un proiect privind prelungirea pe perioada stării de alertă a măsurilor economice prevăzute în planul de măsuri în vederea prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Municipalitatea a scutit de la taxe și impozite locale comercianții din oraș, diminuările încasărilor pe perioada stării de urgență fiind de 183 mii lei. Dacă acest lucru continuă și în starea de alertă, încasările din taxe și impozite s-ar diminua cu 262 mii lei. Până pe 20 mai 2020 s-au înregistrat 57 de cereri de scutiri de la aceste taxe și impozite din partea unor agenți economici din municipiul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *