Prima pagină » Eveniment-Social » Abuzuri grave la Primaria Voinesti. Primarul vrea sa se razbune pe toti fermierii din comuna – FOTO

Abuzuri grave la Primaria Voinesti. Primarul vrea sa se razbune pe toti fermierii din comuna – FOTO

29 mart. 2016, 20:53,
Constantin Mazilu, în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:547389;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Pentru ca a pierdut sprijinul electoral a majoritatii locuitorilor, primarul Gheorghe Dobreanu a trecut la acte de razbunare, indreptate impotriva celor mai muncitori oameni din comuna

Este incredibil ce pot face unii pentru a-si pastra scaunele. Problema este ca astfel de indivizi, platiti foarte bine din banii statului, se folosesc de functiile publice pentru a savarsi abuzuri indreptate chiar impotriva celor care ii platesc. Astfel, primarul comunei Voinesti, Gheorghe Dobreanu, a convocat pentru astazi o sedinta a Consiliului Local Voinesti, care cuprinde in ordinea de zi si un punct privind rezilierea contractului de concesiune a pasunii comunale, incheiat in anul 2014 cu Asociatia Crescatorilor de Ovine si Bovine- Voinesti Iasi.

Totul nu este decat un act de razbunare initiat de primarul Dobreanu. Din punct de vedere juridic, Dobreanu nu ar avea niciun motiv sa rezilieze contractul pentru cele 483 hectare de pasune, insa a decis sa faca acest lucru deoarece ii este frica ca va pierde alegerile pentru fotoliul de primar. Asociatia este condusa de Vasile Dascalu, unul dintre fermierii locali care au anuntat ca intentioneaza sa candideze la primarie. Dobreanu nu tine cont de faptul ca asociatia de la Voinesti este una dintre organizatiile model de acest tip din judetul Iasi, fiind recunoscuta la nivel national. De altfel, Asociatia Crescatorilor de Animale din Voinesti este printre putinele din tara acreditate de Ministerul Agriculturii. De altfel, asociatia din Voinesti a investit in ultimii ani peste 5,5 miliarde lei vechi pentru intretinerea si imbunatatirea materialului vegetal de pe pajisti si de asemenea pentru bunastarea animalelor.

Astfel, au fost facute multe adapatori, puturi forate (apa este scoasa cu ajutorul unor pompe) etc. Demn de mentionat este ca asociatia de la Voinesti este prima din tara care a montat un panou solar ce alimenteaza cu energie electrica pompele de apa de la adapatori. Tocmai aceste realizari care au sporit sansele electorale ale lui Vasile Dascalu au starnit invidia lui Dobreanu, care vrea acum sa rezilieze contractul pentru pasune, pentru a reduce sansele competitorului sau. Dobreanu nu tine cont de faptul ca astfel le face rau celor mai muncitori oameni din Voinesti, adica fermierilor. In Voinesti, fermierii cresc peste 600 de vite si peste 2.000 de oi.

Rezilierea contractului duce la distrugerea asociatiei si in consecinta fermierii din Voinesti nu vor mai putea incasa subventii, pentru ca nu vor mai putea intocmi dosarele. Mai trebuie sa precizam faptul ca, asociatia a intocmit un numar 35 de dosare in vederea obtinerii de subventii pentru culturile „bio”. Daca Dobreanu merge mai departe cu abuzul sau, cei 35 de fermieri se vor afla in situatia de a returna si banii incasati pana acum. Sa nu uitam ca multi dintre cei 35 de fermieri au incasat subventii intre 5.000 lei si 10.000 lei pe an.

„Cand am infiintat asociatia, in comuna Voinesti nu era intocmit niciun dosar de subventii pentru fermieri. Acum, la acest moment sunt depuse peste 80 de dosare pentru fermieri, intocmite cu sprijinul Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Bovine- Voinesti Iasi. Primarul vrea sa distruga asociatia pentru ca presedintele asociatiei, adica eu, candidez pentru fotoliul de primar al comunei”, a spus Vasile Dascalu, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Animale. Primarul Gheorghe Dobreanu a refuzat sa raspunda apelurilor telefonice ale jurnalistilor cotidianului BUNA ZIUA IASI, care incercau astfel sa obtina unele lamuriri de la edil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *