Prima pagină » Local » Abuz comis de Maricel Popa! Membrii Consiliului de Administraţie a Aeroportului Iaşi, chemaţi la apel de preşedintele Consiliului Judeţean – VIDEO
Abuz comis de Maricel Popa! Membrii Consiliului de Administraţie a Aeroportului Iaşi, chemaţi la apel de preşedintele Consiliului Judeţean - VIDEO

Abuz comis de Maricel Popa! Membrii Consiliului de Administraţie a Aeroportului Iaşi, chemaţi la apel de preşedintele Consiliului Judeţean – VIDEO

18 iun. 2020, 13:29,
în Local

Un abuz este comis chiar în aceste momente de Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. Conform surselor EXCLUSIVE ale BZI.RO, în aceste momente la sediul Consiliului Judeţean au fost chemaţi toţi membrii consiliului de administraţie de la Aeroportul Internaţional Iaşi.

Abuz comis de Maricel Popa! Deciziile Consiliului de Administraţie sunt luate doar de membrii acestora

În aceste momente, la sediul Consiliului Judeţean Iaşi se comite un abuz cras făcut de Maricel Popa. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi vrea să influenţeze decizia de numire în funcţia de conducere a Aeroportului Internaţional Iaşi. Conform legii, decizia de numire a şefului Aerogării din Iaşi este luată doar de membrii Consiliului de Administraţie, nicidecum de către Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. Încă o dată se dovedeşte că Maricel Popa şi-a bătut joc de ieşeni în scandalul de la Aeroport şi ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. CLICK AICI pentru video explicit!

Abuz comis de Maricel Popa! Regulamentul funcţionării Aeroportului Iaşi este încălcat

Confom punctului art. 16 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a R.A. Aeroportul Iaşi. Directorul General este ales de Consiliul de Administraţie a Aeroportului, deci Maricel Popa nu trebuie şi are voie să aibă vreo legătură cu această numire.

Iată Art. 16 din  Regulamentul funcţionarii Aeroportului Iaşi

(1) Conducerea executivă a regiei este asigurată de Directorul General şi ceilalţi directori (director – persoana căreia i-au fost delegate atribuţii de conducere a societăţii, în conformitate cu prevederile art. 143 din Legea societăţilor nr. 31/1990, republicata, cu modificările completările ulterioare; directorul financiar/economic este asimilat directorului), desemnaţi de către Consiliul de Administrație e. (2) Directorii regiei sunt numiţi de Consiliul de administraţie după o evaluare/selecţie organizată şi desfăşurată în condiţiile OUG nr. 109/2011. (3) Regia autonomă, prin Consiliul de administraţie, încheie contracte de mandat cu directorii, pe durata de maxim 4 ani, dar fără a depăşi durata mandatului Consiliului de administraţie. (4) Directorii pot fi revocaţi de către Consiliul de administraţie, conform legii, în condiţiile stabilite în contractul de mandat.

Cătălin Bulgariu şi-a dat demisia din funcţia de director la RA Aeroportul Iaşi

Cătălin Bulgariu şi-a dat demisia din funcţia de director la RA Aeroportul Iaşi, în faţa lui Maricel Popa, după o discuţie cu mai mulţi lideri ai PSD, dar acea demisie nu a fost înregistrată atunci la Consiliul Judeţean. Popa s-a folosit apoi de aceasta demisie şi a înregistrat-o el personal în cursul zilei de luni, ceea ce înseamnă o încălcare flagrantă a legii, din moment ce o demisie trebuie înregistrată la registratură de persoană care demisionează. De asemenea, aceasta demisie trebuia dată în faţa Consiliului de Administraţie de la Aeroport, nu în faţa lui Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi şi a Consiliului Judeţean. În aceste condiţii, este evident pentru toată lumea ca director la Aeroport trebuie să rămână în continuare, din punct de vedere legal, Cătălin Bulgariu.

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iaşi, a demisionat din funcţie

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional Iaşi, a demisionat din funcţie. Acesta şi-a depus demisia sâmbătă, 13 iunie 2020, după circa 2 ani de la preluarea funcţie. Procedural, Consiliul de Administraţie de la R.A. Aeroportul Iaşi va desemna un interimar pe o perioadă de 4 luni, după care va fi organizat un nou concurs.

Consiliul de Administrație il vor pe Cătălin Bulgariu

În urma şedinţei se va decide dacă va rămâne Cătălin Bulgariu sau va fi numit Daniel Cristian Lungu, actual membru în Consiliul de Administraţie, în fruntea Aeroportului Iaşi. Conform surselor noastre, Consiliul de Administraţie al Aeroportului Iaşi nu ar vrea să semneze demisia lui Cătălin Bulgariu.

Platformă de parcare a aeronavelor

Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Iaşi, a demisionat din funcţie. Fostul directorul al Aeroportului Internațional Iași a declarat că aerogara a primit aviz pozitiv de la Comisia Europeană pentru dezvoltarea unui proiect major. Este vorba despre extinderea platformei de parcare a aeronavelor, proiect care ar urma să fie finanțat prin fonduri europene și fonduri proprii. Conducerea Aeroportului Internațional Iași a explicat și în ce constă proiectul.

Consilierii județeni au cerut o analiză la Aeroportul Iași după scandalul care a dus la demisia directoruluI Cătălin Bulgariu

Consilierii județeni au cerut și ei lămuriri cu privire la demisia lui Cătălin Bulgariu, director la Aeroportul Iași. Marius Ostaficiuc, președintele Comisiei Juridice din cadrul plenului Consiliului Județean, a arătat că se impune o analiză cu privire la situația de la Aeroportul Iași, a proiectului către hangarul Aerostar și nu numai.

„Am luat act cu surprindere de demisia domnului Cătălin Bulgariu din funcția de director al R.A. Aeroportul Iași. Faptul că s-a ajuns la o asemenea decizie este extrem de curios, mai ales în condițiile în care aerogara are în derulare proiecte ce au nevoie de continuitate. Voi cere o analiză clară și amănunțită asupra situației de la R.A. Aeroportul Iași pentru a vedea clar care au fost motivele ce au dus la demisia directorului. Trebuie să lucrăm împreună pentru ca această regie să se dezvolte, să fie cu adevărat un aeroport regional. Speculații pot apărea în continuare, însă noi, consilierii județeni, cei care susțin dezvoltarea Aeroportului Iași, trebuie să vedem clar și concis de ce s-a ajuns la această situație!”, a precizat Marius Ostaficiuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *