Prima pagină » Local » Absolvenţii de liceu din Iaşi aşteaptă să intre la prima probă scrisă la Limba şi literatura română, la BAC

Absolvenţii de liceu din Iaşi aşteaptă să intre la prima probă scrisă la Limba şi literatura română, la BAC

01 iul. 2024, 08:16,
BZI.ro, în Local

Probele scrise la examenul național de Bacalaureat 2024 au început astăzi, 1 iulie, cu cea la Limba și literatura română.

La nivelul județului Iași, în vederea susținerii probelor pentru prima sesiune a examenului maturității, s-au înscris 5.303 candidați, 4.879 din seria curentă și 424 din seriile anilor anteriori.

Absolvenții de liceu au prima probă scrisă la BAC

Accesul candidaților în săli este permis până la ora 8:30, după cum se arată în comunicatul publicat de Ministerul Educației (ME) duminică.

Fiecare probă începe la ora 9, după ce se încheie distribuirea subiectelor din plicurile sigilate către fiecare absolvent de liceu. Candidații susțin marți, 2 iulie, proba la Matematică sau Istorie, iar joi, după o zi liberă, pe cea la alegere în funcție de profil.

Candidații trebuie să aibă la ei actul de identitate pentru a putea fi legitimați începând cu ora 8:30, când ușile sălilor de examen se închid și rămân cu profesorii asistenți pentru instructajul referitor la desfășurarea probei.

Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor, conform sursei citate.

„Potrivit datelor transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidați (peste 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate)”, se arată în comunicatul ME.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *