Prima pagină » National » Aberaţiile unui deputat USR: Nu ne dorim un confruntare militară cu Rusia, dar suntem oricând pregătiţi să ne apărăm
Aberaţiile unui deputat USR: Nu ne dorim un confruntare militară cu Rusia, dar suntem oricând pregătiţi să ne apărăm

Aberaţiile unui deputat USR: Nu ne dorim un confruntare militară cu Rusia, dar suntem oricând pregătiţi să ne apărăm

12 mai 2021, 11:40,
George Cristian, în National

Deputatul USR-PLUS, Teodor Lazăr, a avut o declaraţie destul de controversată. În contextul summitului de la București, parlamentarul a explicat că România este pregătita pentru a se apăra împotriva Rusiei dacă cea din urmă lansează un conflict militar.

Vă aducem aminte că în urmă cu două zile, pe data de 10 mai 2021, la București a avut loc summitul B9 , summit la care au participat mai multe ţări, iar prin videoconferinţa a participat şi Joe Biden, președintele SUA.

Deputatul USR-PLUS, Teodor Lazăr spune că România este pregătită pentru război

Teodor Lazăr, deputat USR-PLUS, a afirmat faptul că summitul organizat de Klaus Iohannis este un real succes. Parlamentarul consideră că România este pregătită pentru un conflict militar cu Rusia dacă există provocări de la Moscova.

„Organizarea summitului B9 la Bucureşti reprezintă un succes pentru interesele de securitate ale României, însă acest moment trebuie să fie doar un nou pas către consolidarea unei structuri cu o puternică componentă politică, militară şi economică în regiune. Principalul scop al acestei structuri apărute în interiorul NATO, cu un puternic sprijin american, trebuie să rămână întărirea securităţii pe flancul estic al NATO. De când Vladimir Putin a ajuns preşedinte, în urmă cu două decenii, Federaţia Rusă acţionează ca un actor imprevizibil, în special în estul Europei. De aceea, România, Polonia şi celelalte state din estul Europei trebuie să-şi dezvolte şi mai mult actualele capabilităţi de apărare. Mesajul nostru pentru Federaţia Rusă trebuie să fie clar că nu ne dorim o confruntare militară, dar în acelaşi timp că suntem oricând pregătiţi să ne apărăm în faţa oricărei forme de ameninţare din partea Moscovei”, a declarat Teodor Lazăr.

Este România pregătită de un conflict cu Rusia?

Fostul președinte al României, Traian Băsescu spunea faptul că Rusia nu caută un conflict cu România pentru că nu doreşte un conflict cu NATO. De altfel, fostul președinte anticipa, acum ceva timp, faptul că NATO vor redistribui resurse militare în ţările baltice printre care şi România:

Până la summit-ul NATO din septembrie se vor lua decizii importante: redistribuirea resurselor militare NATO în țările baltice, Polonia, România. Legea privind rezerviștii e o soluție discutată.S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi dintre rezervişti sunt la muncă în Italia, în Spania, în Franţa, în Germania… Deci este un subiect pe care CSAT îl va analiza în perioada următoare, el a făcut obiect de discuţie în ultimul CSAT şi va trebui să ne refacem capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie”, a mai declarat Traian Băsescu

De altfel, Rusia a anunțat faptul că România nu are de ce să se teamă de un posibil conflict cu Rusia pe tema Ucrainei, bineînteles, doar dacă nu va intra într-un conflict sub egida NATO în estul Ucrainei.

Marius Zgureanu, editorul site-ului Romania Military a vorbit despre un posibil conflict cu Rusia, spunând că se pot face atacuri pe zonele sanitare, economice dar şi militare.

De altfel, este bine ştiut faptul că, calitativ și cantitativ, rușii stau mult mai bine decât noi – mii de avioane de luptă față de o biată escadrilă noi, o armată de zeci de ori mai mare, tancuri grele față de tancuri medii la noi – ca să nu mai vorbim de sistemele lor ultra-performante de rachete sau de armamentul nuclear.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *