Aberaţia lui Vlad Voiculescu privind interdicţia mărţişoarelor în şcoli a fost desfiinţat[ de medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătății. Rafila a explicat faptul că mărţişoarele nu reprezintă un pericol pentru sistemul sanitar din România.
Replica vine în contextul în care ministrul absent al Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis că mărţişoarele ar trebui interzise în şcolile din România.
Ce spune Alexandru Rafila despre interdicţia mărţişoarelor
Alexandru Rafila, medic, deputat PSD dar şi reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătății (OMS) a transmis faptul că nu există un pericol în cazul oferirii mărţişoarelor în şcoli și grădinițe atâta timp cât elevii respectă măsurile de protecţie. Medicul este de părere că utilitatea mănușilor este una pusă sub semnul întrebării:
„Nu e niciun pericol, important este ca lucrul ăsta să fie făcut fără îmbrățișări, fără înghesuială. Eu sunt convins că și la școală se poate organiza lucrul ăsta fără niciun fel de problemă”, a declarat medicul Alexandru Rafila la Antena 3.
Alexandru Rafila nu vede o utilitate în folosirea mănușilor în cazul copiilor:
„N-am înțeles care este utilitatea mănușilor în oferirea mărțișoarelor, dar probabil că sunt oameni care n-au avut ocazia să ofere mărțișoare de prea multe ori și din cauza asta fac astfel de recomandări, a spus Alexandru Rafila.
Suntem pe un tren ascendent, dar există o creștere modestă a cazurilor de COVID-19
În altă ordine de idei, Alexandru Rafila consideră că trendul crescător există în România dar vorbim despre o creștere modestă a cazurilor de COVID-19
„Sigur, o creștere modestă, dar este clar că ne aflăm un tred ascendent, lucru care nu putem să spunem că este surprinzător, având în vedere două elemente: în primul rând, a apărut o nouă tulpină care are o transmisibilitate mai mare (…). Pe de altă parte, știți bine că există ceea numim noi oboseala pandemică, adică oamenii au obosit, de multe ori, să respecte regulile”, a spus Rafila.
Val de reacţii la declaraţiile lui Vlad Voiculescu referitor la interdicţia mărţişoarelor în şcoli
Declaraţiile ministrului Vlad Voiculescu referitor la interdicţia mărţişoarelor în şcoli a stârnit un val de reacţii în masă. Tot mai mulţi specialişti în domeniul sănătății au luat poziţii contrare acestor declaraţii. Vă aducem aminte faptul că Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății care oricum și-a delegat toate atribuţiile zecilor de consilieri din subordine, a declarat că le recomandă elevilor să nu ofere mărțișoare:
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a apreciat vineri că elevii ar putea oferi mărţişoare în şcoli „dacă poartă mănuşi” și a caracterizat situaţia cu un citat din Biblie, „Toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos”.
„Poate dacă poartă mănuși, cred că pot să facă gestul ăsta. În principiu sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze, să poarte mască, să fie precaută. Sunt cele trei lucruri importante în perioada următoare. Altfel, sunt alegeri pe care le face fiecare, dar cred că anumite riscuri pot fi asumate doar dacă ne luăm măsuri de precauție”, a adăugat el.
Vlad Voiculescu în centrul mai multor scandaluri de când a preluat şefia ministerului Sănătății
Vlad Voiculescu se află în centrul multor scandaluri incă de când a preluat şefia ministerului Sănătății, ministrul a făcut obiectul a mai multor scandaluri. De exemplu, recent a fost acuzat de minciună atunci când a declarat că studiile de fezabilitate făcute la Spitalele Regionale au fost concepute de firme de apartament. În replică, un fost ministru al Sănătății i-a oferit o replică. Susţinut de probe, acesta a explicat că firmele pe care ministrul le numește a fi de apartament sunt firme cu o istorie îndelungată din Canada și Franța, iar SF-urile au fost făcute de acestea prin recomandarea Uniunii Europene nicidecum Ministerului Sănătății.
Tot un scandal care gravitează în jurul ministrului este delegarea atribuţiilor inclusiv a dreptului de semnătură către mai mulţi secretari de stat. Vlad Voiculescu pare că fuge de responsabilitate, tinânc cont că în minister și-a angajat zeci de consilieri și secretari de stat, delegând mai toate atribuţiile de ministru acestora. Din aceste considerente, mai multe voci din spaţiul public s-au întrebat dacă salariul încasat de ministru este unul justificat.