Prima pagină » Sanatate » Abcesul dentar se sparge singur. Cum să intervii imediat pentru a calma durerea folosind remedii naturiste

Abcesul dentar se sparge singur. Cum să intervii imediat pentru a calma durerea folosind remedii naturiste

18 nov. 2022, 11:00,
în Sanatate

Multe persoane se întreabă ce să facă atunci când abcesul dentar se sparge singur. Flegmonul, abcesul și periostita sunt diferite grade de boli inflamatorii purulente ale regiunii maxilo-faciale. Acestea apar cel mai adesea pe fondul unor carii dentare avansate.

Un abces dentar este o inflamație acută, infectată în zona periradiculară, însoțită de o acumulare de puroi în țesuturile dintelui. Ca și în cazul tuturor bolilor chirurgicale acute, trebuie să vizitați imediat medicul dentist. Astfel, un ajutor este necesar la prima manifestare serioasă a unui abces dentar pentru a evita complicațiile. Aceasta poate fi cauzată de o traumă a dintelui, de carii, parodontită, gingivită, chisturi sau de leziuni ale mucoasei bucale. Un abces poate fi cauzat, de asemenea, de o obturație infectată sau de o boală infecțioasă în curs de desfășurare.

femeie care sufera de abces dentar

Țesutul dentar și gingia continuă să se înrăutățească din ce în ce mai mult, creând complicații

Abcesul dentar se sparge singur. Cum să vindeci țesutul dentar și gingia

Puroiul de pe gingie formează un „sac” care în cele din urmă se sparge și provoacă ieșirea puroiului, ceea ce duce la sângerare. Chiar dacă abcesul se sparge și puroiul scapă în cavitatea bucală, acest lucru nu înseamnă că boala a dispărut. Țesutul dentar și gingia continuă să se înrăutățească din ce în ce mai mult, creând complicații.

Astfel, după ce a diagnosticat un abces, medicul stomatolog va efectua mai întâi un diagnostic cu raze X și apoi va proceda la un tratament complet, care include îndepărtarea abcesului, drenaj, o incizie în gingie.

persoana care sufera de abces dentar

Astfel, decoctul de mușețel și scoarță de stejar pentru clătirea gurii este un remediu extrem de eficient

În cazul în care abcesul dentar a invadat prea mult țesut, iar dintele nu poate fi salvat din cauza posibilității unei infecții ulterioare, dintele este extras și cavitatea radiculară este drenată cu ajutorul dezinfectanților cu agenți antibacterieni.

După care medicul stomatolog prescrie o cură de antibiotice. La domiciliu, se recomandă folosirea unei ape de gură cu o soluție caldă, sărată, pentru a spăla puroiul rezidual. Este bine să știi că o vizită de monitorizare la medicul dentist pentru a elimina puroiul rezidual din abcesul dentar este extrem de obligatorie.

Cum se scoate puroiul dintr-un canal dentar? Ce se întâmplă dacă abcesul nu este tratat

Din cele mai vechi timpuri se ști că aloea, o plantă de apartament care se găsește în aproape toate casele, este o modalitate bună de a extrage puroiul. O frunză curățată de coajă poate fi așezată pe rană pentru o perioadă de timp. Tinctura de propolis poate ajuta, de asemenea, la reducerea durerii, la eliminarea inflamației și la scoaterea puroiului din gingie.

barbat care sufera de abces dentar

După care medicul stomatolog prescrie o cură de antibiotice

Înainte de o vizită la stomatolog se pot folosi următoarele remedii casnice pentru a ameliora inflamația provocată de puroi. Astfel, decoctul de mușețel și scoarță de stejar pentru clătirea gurii este un remediu extrem de eficient. Clătirea cu o soluție de sare, sodă sau clorhexidină face minuni din cele mai vechi timpuri. Iar aplicarea topică de unguente și administrarea internă de analgezice te poate ajuta să scapi de durere.

Dacă abcesul dentar se sparge singur și nu este drenat, infecția se poate răspândi în țesuturile maxilarului inferior și în alte zone ale capului și gâtului. Poate duce chiar la septicemie, o infecție comună, care pune viața în pericol.

femeie care sufera de abces dentar

Puroiul de pe gingie formează un „sac” care în cele din urmă se sparge și provoacă ieșirea puroiului, ceea ce duce la sângerare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025