Prima pagină » Local » A vrut să îi dea șpagă unui polițist ieșean. Individul a crezut că poate scăpa astfel de o sancțiune, dar s-a ales cu un dosar penal
A vrut să îi dea șpagă unui polițist ieșean. Individul a crezut că poate scăpa astfel de o sancțiune, dar s-a ales cu un dosar penal

A vrut să îi dea șpagă unui polițist ieșean. Individul a crezut că poate scăpa astfel de o sancțiune, dar s-a ales cu un dosar penal

05 mai 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ acuzat că a încercat să-i dea șpagă unui polițist ieșean a fost pedepsit definitiv de magistrați. Astfel, judecătorii de la Curtea de Apel Iași l-au condamnat ieri pe Andrei Cătălin Roman la 10 luni și 20 de zile de închisoare, dar cu suspendare, pentru dare de mită. Oamenii legii au afirmat că ieșeanul a încercat să scape de o amendă printr-o șpagă dată unui om al legii

Un bărbat acuzat că a încercat să-i dea șpagă unui polițist ieșean a fost pedepsit definitiv. În consecință, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași l-au condamnat ieri pe Andrei Cătălin Roman la 10 luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită.

„Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii şi înlătură dispoziţiile contrare. Definitivă”, au precizat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Andrei Cătălin Roman, acuzat că a încercat să-i dea șpagă unui polițist ieșean

Inițial, Andrei Cătălin Roman (35 de ani) a fost condamnat de Tribunalul Iași la 10 luni de închisoare cu suspendare. Dar sentința nu era definitivă, aceasta fiind contestată. Procesul ieșeanului Andrei Cătălin Roman a început pe data de 2 octombrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea sa în judecată sub acuzația de dare de mită.

Conform oamenilor legii, incidentul care l-a băgat în bucluc pe Roman s-a petrecut la începutul lunii martie 2020.

„Pe data de 6 martie 2020, inculpatul A.C.R. i-a oferit suma de 200 de lei unui agent-șef adjunct din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași – Sectorul Poliției de Frontieră Țuțora”, a spus Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

De unde a izbucnit scandalul: un cal și o carte de identitate

Anchetatorii au adăugat faptul că Andrei Cătălin Roman a crezut că îl va îmbuna pe polițistul de frontieră cu suma de 200 de lei.

„Banii ar fi fost dați în legătură cu neîndeplinirea unor acte care intră în îndatoririle sale de serviciu. Inculpatul a sperat că nu va fi sancționat contravențional atât pentru faptul că a prezentat cartea de identitate deteriorată, cât și pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind transportul și comercializarea cabalinelor”, a subliniat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Mai apoi, individul a fost dus la audieri. Ulterior, anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea lui în judecată sub acuzația de dare de mită. Interesant este faptul că, în ultimii ani, în județul Iași au fost sesizate tot mai multe astfel de situații, în care diverse persoane au încercat să dea mită.

Acum, acest bărbat în vârstă de 35 de ani a fost condamnat definitiv de judecători, după ce a vrut să îi dea șpagă unui polițist ieșean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *