Prima pagină » Local » A vrut să fie liber, deși este cercetat pentru trafic de droguri! Anchetatorii au găsit canabis de jumătate de milion de euro!
A vrut să fie liber, deși este cercetat pentru trafic de droguri! Anchetatorii au găsit canabis de jumătate de milion de euro!

A vrut să fie liber, deși este cercetat pentru trafic de droguri! Anchetatorii au găsit canabis de jumătate de milion de euro!

20 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ care a fost arestat preventiv recent de judecătorii ieșeni a încercat să scape de gratii. Curtea de Apel Iași a respins, însă, contestația formulată de Andrei Vlad Matieș, de 34 de ani.

„Instanța respinge ca nefondată contestația formulată de inculpatul Matieș Andrei Vlad împotriva încheierii de ședință din 14 noiembrie 2019, pronunțată de Tribunalul Iași, pe care o menține definitivă”, au precizat magistrații ieșeni.

Amintim că, în urmă cu câteva zile, anchetatorii DIICOT l-au reținut pe individ.

„În cursul lui 2019, inculpatul M.A.V. a înființat o cultură de canabis în județul Neamț, în vederea obținerii din aceasta, după recoltare și prelucrare, a drogului de risc canabis, care urma a fi comercializat. În cursul lunii septembrie 2019, inculpatul M.A.V. a recoltat o cantitate considerabilă de canabis, pe care a depozitat-o în locuința sa, aceasta fiind uscată în podul casei și pregătită în vederea comercializării”, au precizat reprezentanții DIICOT Iași.

Potrivit acestora, o parte din cantitatea de canabis recoltată ar fi fost comercializată en-gros mai multor dealeri din județele Neamț, Iași și Bacău, la prețul de 35.000 – 40.000 de lei pe kilogram.
Astfel, procurorii, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele inculpatului.

„Au fost ridicate 99,25 kg de canabis (fragmente) și 8,77 kilograme de muguri și inflorescențe, două pistoale, o pușcă, două telefoane mobile, precum și suma de 16.800 de lei”, au adaugat anchetatorii ieșeni.

Potrivit acestora, contravaloarea totală a drogurilor ridicate este de 500.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *