Reprezentanții Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași au transmis astăzi, 30 august 2022, că este timpul recoltei.
„O parte din bogăţiile toamnei, ce abia aşteaptă să fie degustate.
Cu siguranţă sunt din cele mai alese gusturi, fără cusur, având în vedere grija pe care au manifestat-o faţă de roade, studenţii noştri dragi aflaţi în internship.
În curând, vom aprecia că fiind grozavă treabă pe care aţi făcut-o, dragilor!”, au transmis reprezentanții UȘVIași.
Ferma „Vasile Adamachi”
Unele dintre cele mai tari și gustoase legume din Iași sunt pregătite într-un loc ultra-modern din oraș! Este vorba de Ferma „Vasile Adamachi”, Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu (ICAM) al Universității de Științele Vieții.
Aici, o echipă formată din studenți, profesori și specialiști din cadrul Facultății de Horticultură, coordonată de prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector, pregătește răsaduri și soiuri de legume pentru a fi cultivate în aer liber.
Activitatea practică, esențială pentru formarea viitorilor specialiști din agricultură, e la curent cu agricultura modernă
În acest context, prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector ”USV” Iași a detaliat aspecte legate de această activitate a studenților. Acesta predă la Facultatea de Horticultură și are în domenii de specialitate: Culturi legumicole ecologice, Managementul sistemelor legumicole ecologice, respectiv Inspecţia şi certificarea producţiei legumicole ecologice.
”Pentru a fi buni specialiști în domeniul horticol, studenții noștri, în cadrul orelor de la disciplina de Legumicultură, îmbină teoria cu partea practică. În această perioadă, studenții anului III, specializarea Horticultură, participă la pregătirea spațiilor de producție prin înlocuirea foliei, asigurarea sistemului de susținere a plantelor, verificarea sistemului de fertirigare, dezinfecția solului sau pregătirea solului pentru transplantarea răsadurilor. Activitatea practică presupune aplicarea cunoștințelor teoretice, a competențelor dobândite în producție”, preciza prof. univ. dr. Vasile Stoleru.
Bune, bune bunaciunile ! ! ! Pardon, bunatatile ! ! !