Prima pagină » Titlurile zilei » A venit și rândul lui Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie! Vila din zona Păcurari este vândută din cauza datoriilor. Zeci de milioane de euro trebuie recuperate – FOTO

A venit și rândul lui Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie! Vila din zona Păcurari este vândută din cauza datoriilor. Zeci de milioane de euro trebuie recuperate – FOTO

15 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Ioan Pârău, patronul Totalgaz Industrie, este urmărit de executorii judecătorești. Vila somptuoasă de pe strada Ioan Petru Culianu este scoasă la vânzare. Prețul nu este la îndemâna oricui. În hora executorilor a fost prins și fostul director comercial al companiei

Inevitabilul se produce pentru Ioan Pârău, patronul societății Totalgaz Industrie SRL. Executorii judecătorești scot la licitație vila afaceristului, situată pe strada Ioan Petru Culianu, arteră paralelă cu șoseaua Păcurari. Imobilul se află chiar în curtea societății, unde au fost amenajate mai multe hale de producție. Problemele financiare provin de la un împrumut contractat în 2016. Licitația este programată pe data de 12.03.2021, ora 11:00. Prețul de pornire a procedurii este de 2.513.436 lei, aproximativ 500.000 de euro.

În pachetul scos la vânzare este menționat un teren de 2.829 metri pătrați plus construcția cu regimul de înălțime D+P+1+M, la care se adaugă un garaj de 79 de metri pătrați. Demisolul este compus din 12 încăperi, cu o suprafață utilă de 108,93 metri pătrați. Parterul are o suprafață utilă de 334,74 metri pătrați, cu un număr de 4 camere. Etajul are trei camere cu o suprafață de 136,61 metri pătrați. Mansarda are 136,61 metri pătrați, fiind compusă din 3 încăperi.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la termenul de vânzare, locul fixat și ora stabilită, având asupra lor acte de identitate și până la această dată să prezinte oferte de cumpărare”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Ciprian Ioan Sârbu.

Directorul comercial de la Totalgaz Industrie a fost prima victimă

Executorii judecătorești sunt și pe urmele lui Adrian Coca, director comercial la Totalgaz Industrie, dar care a demisionat anul trecut, din cauza conflictelor cu patronul Ioan Pârău. Fostul director are o vilă asemănătoare cu a fostului șef, pe același amplasament din curtea companiei. În 2016, Ioan Pârău i-a cerut să garanteze cu casa un credit de aproape 1,3 milioane de euro, în condițiile în care banii urmau să ajungă în firmă. Fostul director s-a conformat, dar acum s-a trezit în situația în care va rămâne pe străzi. În edițiile trecute ale BZI, cei doi au formulat o serie de declarații publice. Ioan Pârău susține că este singurul vinovat pentru această situație și că încearcă să remedieze problemele firmei.

Pe de altă parte, Adrian Coca a lăsat de înțeles că a plecat din firmă după ce nu a reușit să se mai înțeleagă cu Ioan Pârău în privința cheltuielilor și investițiilor din firmă. Cert este că vila lui Adrian Coca va fi scoasă la vânzare pe data de 3.03.2021. În aceste condiții, va fi scoasă la vânzare o suprafață de teren de 2.765 de metri pătrați, dar și vila cu regimul de înălțime D+P+1+M. La demisol, suprafața utilă este de 75,50 mp, parter – 227,77 mp, etaj – 248,07 mp, mansardă – 213,04 mp. Proprietatea este completată de un garaj cu o suprafață construită de 71 mp. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 2.751.155 lei, aproximativ 570.000 de euro.

Ioan Pârău se așteaptă la o minune care să salveze societatea

Totalgaz Industrie SRL a intrat în insolvență în cursul anului trecut. Pe data de 24.02.2021 urmează să fie depus un plan de redresare a societății. Ioan Pârău spunea că problemele au început de la un contract gestionat greșit cu parteneri din Ucraina. Totalgaz Industrie SRL era singura companie românească, cu sediul în Iași, care furniza seturi complete de echipamente pentru gaze naturale. Datoriile sunt importante, dar ar putea fi amortizate prin valorificarea tuturor activelor și stocurilor. Spre exemplu, CEC Bank și Banca de Import – Export a României Eximbank SA încearcă să recupereze o creanță de aproape 20 de milioane de euro. Totalgaz Industrie a intrat pe pierderi în 2019. Datoriile au ajuns la 134,1 milioane de lei. Rămâne de văzut dacă vor fi clienți pentru cele două imobile scoase la vânzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *