Prima pagină » International » A venit rezultatul testului pentru coronavirus a lui Brigitte Macron! Prima doamnă a Franței nu este infectată

A venit rezultatul testului pentru coronavirus a lui Brigitte Macron! Prima doamnă a Franței nu este infectată

17 dec. 2020, 19:15,
în International

Prima doamnă a Franței, Brigitte Macron, a fost testată negativ pentru noul coronavirus, potrivit Le Figaro. Palatul Élysée a anunțat joi că președintele francez Emmanuel Macron are Covid-19.

Brigitte Macron a făcut joi dimineață un test PCR, al cărui rezultat este negativ. Ea va fi retestată în următoarele zile și rămâne în izolare, potrivit reprezentanților Cabinetului său, citați de AFP.

Le Figaro arată că soția președintelui francez își continuă activitățile prin videoconferință, la fel ca și Emmanuel Macron, scrie mediafax.ro.

Reprezentanții Palatului Élysée au anunțat joi că președintele Emmanuel Macron a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

„În conformitate cu reglementările sanitare în vigoare, Președintele Republicii se va izola timp de 7 zile. Acesta va continua să își îndeplinească îndatoririle și să muncească de la distanță”, se arată într-un comunicat de presă.

Confirmarea a venit în urma unui test PCR imediat ce au apărut primele simptome.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, testat pozitiv cu noul coronavirus

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a fost testat pozitiv la coronavirus, a anunţat joi Preşedinţia franceză, transmite Reuters.

Macron urmează se se izoleze timp de şapte zile, însă îşi va îndeplini în continuare atribuţiile de preşedinte.

Preşedintele Franţei a fost testat după ce a manifestat simptome, însă Palatul Elysee nu a precizat ce fel de simptome are Macron.

„Preşedintele Republicii a fost diagnosticat cu COVID-19 astăzi”. ”Acest diagnostic a fost pus în urma unui test PCR efectuat la apariţia primelor simptome”, a declarat Palatul Elysee într-un comunicat de presă.

„Conform instrucţiunilor sanitare în vigoare, aplicabile tuturor, preşedintele va intra în izolare timp de şapte zile. Va continua să lucreze pentru a-şi îndeplini prerogativele de la distanţă”, conform aceleiaşi surse.

Totuşi, Macron îşi va anula toate călătoriile viitoare, între care o vizită programată în Liban.

În această etapă nu este clar de unde a contractat Macron virusul. Şeful statului francez a participat la o reuniune a şefilor de stat ai Consiliului European în 10 şi 11 decembrie.

Primul ministru Jean Castex se va autoizola după ce a intrat în contact cu Macron în ultimele zile.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, peste 2,4 milioane cazuri au fost înregistrate în Franţa, care are o populaţie de 67 de milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *