Prima pagină » Titlurile zilei » A venit nota de plată pentru controversatul Mihail Vlasov! Când va ieși din pușcărie, fostul avocat ieșean va fi sărac lipit pământului! Camera de Comerț are de recuperat un prejudiciu uriaș, de peste 11 milioane de euro

A venit nota de plată pentru controversatul Mihail Vlasov! Când va ieși din pușcărie, fostul avocat ieșean va fi sărac lipit pământului! Camera de Comerț are de recuperat un prejudiciu uriaș, de peste 11 milioane de euro

22 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Judecătorii au admis recent cererea de executare silită formulată împotriva fostului avocat ieșean Mihail Vlasov. Pe lângă acesta, executorii i-au luat în vizor pe Marian Nedelcu, Elena Ingrid Vlasov, fiica fostului șef al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Rodica Luiza Grigorescu și Nicolai Zdrobici. Aceștia au fost condamnați definitiv, iar magistrații au stabilit că trebuie să achite 53.823.942 de lei (peste 11 milioane de euro) daune materiale către CCIR și 6.086.741 de lei, despăgubiri către Romexpo SA

„Împăratul” Mihail Vlasov este executat silit! Când va ieși din pușcărie, fostul avocat ieșean ar putea fi sărac lipit pământului! Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Sectorului II București au admis cererea formulată de Biroul Executorilor Judecătorești Mihăilescu și Asociații în numele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), în contradictoriu cu Mihail Vlasov, fiica acestuia, Elena Ingrid Vlasov, Marian Nedelcu, Rodica Luiza Grigorescu și Nicolai Zdrobici.

„Instanța admite cererea de încuviințare a executării silite. Încuviințează executarea silită pentru toate obligațiile prevăzute de titlul executoriu, în vederea realizării drepturilor creditorului, inclusiv a cheltuielilor de executare. Executarea silită se va putea realiza simultan ori succesiv, prin toate modalitățile de executare prevăzute de lege. Încuviințarea executării silite produce efecte pe întreg teritoriul țării. Încuviințarea executării silite se extinde și asupra titlurilor executorii care se vor emite de executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviințată. Fără cale de atac”, au precizat magistrații din cadrul Judecătoriei Sectorului II București.

Cerere de executare silită, formulată pe numele fostului șef al CCIR

Procesul de executare silită a început pe data de 27 ianuarie 2021. Atunci, Biroul Executorilor Judecătorești Mihăilescu și Asociații a cerut executarea silită a lui Mihail Vlasov și a celorlalți apropiați ai săi. Solicitarea a fost făcută în numele Camerei de Comerț și Industrie a României. Asta, după ce instanța i-a condamnat pe toți cei vizați și i-a obligat la achitarea prejudiciului. Astfel, în urmă cu câteva luni, Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare, pentru folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii unor foloase, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Magistrații au reținut că Vlasov, în perioada 2008-2014, abuzând de funcția de președinte al CCIR, a întreprins demersuri pentru obținerea unor foloase materiale personale și pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituției pe care o reprezenta. În același dosar a fost judecată și Elena Ingrid Vlasov, fiica acestuia, pentru complicitate la delapidare în formă continuată, dar și Suciu Mariana Rodica, fost director general la Romexpo SA, pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Judecătorii au dispus încetarea procesului penal față de Ingrid Vlasov, pe motiv că fapta acesteia este prescrisă.

Condamnați în același dosar

Judecătorii au mai condamnat-o pe Rodica Luiza Grigorescu (secretar general CCIR) la 2 ani și 10 luni de închisoare, cu suspendare, Mariana Rodica Suciu (director general la SC Romexpo SA) – 3 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, Nicolai Zdrobici – 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare.
De asemenea, magistrații l-au obligat pe Mihail Vlasov să plătească 53.823.942 de lei (11,1 milioane de euro) daune materiale către Camera de Comerț și Industrie a României, din care 48.301.870 de lei singur, iar 5.522.071 de lei – în solidar cu ceilalți inculpați. De asemenea, Mihail Vlasov trebuie să plătească 6.086.741 de lei daune materiale către partea civilă Romexpo SA, în solidar cu ceilalți inculpați, potrivit judecătorilor.

Ce au spus anchetatorii anticorupție

Procurorii DNA au afirmat că, în perioada 2008-2014, Mihail Vlasov, folosindu-se de funcția de președinte al CCIR, a făcut demersuri pentru obținerea unor foloase materiale personale și pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituției pe care o reprezenta.
Conform anchetatorilor, au fost aduse grave prejudicii atât CCIR, cât și SC Romexpo SA.

„După ce a preluat conducerea CCIR, inculpatul Mihail Vlasov a întreprins acțiuni astfel încât bani din bugetul instituției să ajungă la diverse entități / societăți comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte și convenții. Concret, inculpatul și-a folosit autoritatea și influența față de inculpatele Cornelia Liliana Ștefănescu, șefă a Cancelariei CCIR, Rodica Luiza Grigorescu, secretar general al CCIR, și Mariana Rodica Suciu, în calitate de director general SC Romexpo SA, pe care le-a determinat să semneze contracte în fals, având drept scop însușirea și folosirea resurselor materiale ale celor două entități”, au afirmat anchetatorii.

Potrivit procurorilor, prin contractele semnate de acestea, au fost direcționate sume de bani sau au fost puse la dispoziție imobile din patrimoniul CCIR și Romexpo SA la prețuri derizorii, în favoarea lui Mihail Vlasov și a unor membri de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`