Prima pagină » Titlurile zilei » A venit din Cluj să facă de râs sistemul medical din Iași! Un deputat face circ de doi lei la sediul DNA Iași, pentru capital electoral!
A venit din Cluj să facă de râs sistemul medical din Iași! Un deputat face circ de doi lei la sediul DNA Iași, pentru capital electoral!

A venit din Cluj să facă de râs sistemul medical din Iași! Un deputat face circ de doi lei la sediul DNA Iași, pentru capital electoral!

11 dec. 2019, 04:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Un deputat clujean a anunțat cu surle și trâmbițe că vine la Iași, pentru a depune plângeri penale. El a venit ieri- dimineață, cu întârziere, la sediul DNA. Ulterior, Emanuel Ungureanu, deputat USR, a avut de făcut observații la adresa procurorilor anticorupție ieșeni. Clujeanul a susținut că a depus plângeri la adresa conducerilor a două unități medicale ieșene

Un deputat USR, Emanuel Ungureanu, pare a fi pus pe a-și face reclamă pe bani publici. Ungureanu a anunțat în urmă cu două zile că, marți, va veni la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași, pentru a depune două plângeri penale, pe numele unor persoane din sistemul medical ieșean. Asta, probabil pentru a se asigura că are „acoperire” cel puțin la nivel local, dacă nu și național.

Deși a precizat în postarea de pe Facebook că va ajunge la sediul DNA Iași marți, la ora 9:00, acesta a ajuns în jurul orei 9:25 și a intrat fără prea multe comentarii în sediul instituției. De remarcat este faptul că Ungureanu e deputat de Cluj, dar, în mod cel puțin bizar, pare extrem de preocupat de ceea ce se întâmplă sau ceea ce nu se întâmplă prin spitalele din Iași! Din câte se pare, unitățile medicale din Cluj funcționează „la turație maximă”, astfel că unii deputați par a-și extinde… „aria de atenție”.

„Cine mă ajută cu un live?!”

La ieșirea din sediul DNA Iași, după mai bine de jumătate de oră, deputatul clujean a părut foarte preocupat de cine îl poate ajuta, să îi țină și lui telefonul mobil, pentru a se putea filma și posta filmul pe rețeaua de socializare Facebook. „Cine mă ajută cu un live?! Trebuie să fac un live, cine îmi poate ține telefonul?!”, se ruga ieri-dimineață Emanuel Ungureanu în curtea DNA Iași.

Acesta a făcut mai multe declarații, aducând diverse acuzații, mai directe sau mai voalate, atât managerilor Spitalului „Sfântul Spiridon” și Institutului de Psihiatrie „Socola”, din Iași, cât și fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea, și unui deputat ieșean.

Culmea, Emanuel Ungureanu a avut un atac și la adresa activității procurorilor DNA Iași.

„Am venit în acest moment (la sediul DNA Iași – n.r.), deoarece acum am putut pune mâna pe aceste rapoarte, pentru că aceste rapoarte au fost ascunse de doamna Pintea (Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății – n.r.) de-a lungul anilor. Eu nu am venit într-un moment, nu există un moment pentru asta, că nu e o plăcere deosebită, nu e o zi cu soare. Există necesitatea de a îndemna instituții ca DNA să-și facă treaba. Regret și este o mare palmă pentru DNA Iași că nu și-a făcut până acum treaba!”, a precizat Emanuel Ungureanu.

Mai mult, acesta „le-a explicat” procurorilor DNA și DGA cam ce au de făcut, spunând că „ar fi trebuit să facă un flagrant, pentru că, altfel, va fi foarte greu de demonstrat că s-a dat mită”.

În plus, deputatul USR Cluj a menționat că a formulat o plângere și la adresa unor persoane din Ministerul Sănătății, pentru presupuse fapte de abuz în serviciu, el făcând referire aici la Clinica Marelui Ars, care nu ar fi fost funcțională mult timp.

Vizită la „Socola”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a venit în Iași la începutul lunii octombrie a acestui an. Atunci, acesta a dat buzna în Institutul de Psihiatrie „Socola”, susținând că vrea să viziteze unitatea medicală. Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate, a intrat prin saloane fără vreun acord din partea conducerii instituției.

În fapt, Ungureanu dorea să facă un control la „Socola”, la cererea a două asistente medicale care lucrează în Institut, Lola Mitrică și Mirela Popeanu. De-a lungul timpului, cele două asistente au formulat mai multe plângeri la adresa managerului unității. Potrivit unor surse, acestea ar fi fost nemulțumite că nu au primit funcții de conducere în Institut, posturi pe care ar fi dorit să le obțină fără concurs. Deoarece managerul institutului nu a acceptat, cele două asistente au promis răzbunare.

La data „vizitei”, Ungureanu a menționat că venise pentru a vedea care sunt condițiile în care sunt îngrijiți bolnavii, în urma unor reclamații primite în urmă cu câțiva ani. Mai apoi, acesta a afirmat că a vrut să vadă și ce investiții au fost făcute la „Socola”. În cadrul unității medicale, acesta ar fi filmat cu ajutorul telefonului mobil, pe motiv că e complicat să le explici oamenilor anumite lucruri fără să le vadă.

Se pregătește o candidatură?

După vizita din octombrie, useristul a revenit ieri în Iași, susținând că vrea să depună plângeri penale la DNA nu doar la adresa conducerii Institutului de Psihiatrie „Socola”, ci și la adresa conducerii Spitalului „Sfântul Spiridon”. Deputatul clujean a susținut că plângerea la adresa Spitalului „Sfântul Spiridon” a fost formulată pe baza unui raport de control întocmit cu multe luni în urmă. De remarcat este faptul că, deși a fost efectuat un control la unitatea medicală din centrul Iașului, Ministerul Sănătății nu a luat atunci sau ulterior vreo măsură punitivă la adresa conducerii spitalului.

Emanuel Dumitru Ungureanu are 41 de ani și este deputat din partea Uniunii Salvați România (USR). El a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 13 Cluj, pe data de 21 decembrie 2016, devenind între timp vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie. Din câte se pare, anul viitor, acesta ar intenționa să candideze la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`