Prima pagină » Titlurile zilei » A venit din Anglia și a ajuns dezvoltator imobiliar în Iași! A răsărit încă un proiect cu locuințe colective de lux în Copou. Zona este căutată de investitori

A venit din Anglia și a ajuns dezvoltator imobiliar în Iași! A răsărit încă un proiect cu locuințe colective de lux în Copou. Zona este căutată de investitori

11 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Mai mulți asociați vor să construiască blocuri cu apartamente de lux într-o zonă vânată de toți dezvoltatorii imobiliari. Proiectul se află la stadiul de certificat de urbanism. Investitorii promit că noile apartamente vor fi spațioase

Noi proiecte imobiliare sunt anunțate în zona Copou. În zona străzii Viticultori, din apropierea Grupului Școlar „Vasile Adamachi”, pe strada Antonin Ciolan, urmează să fie edificat un nou cartier de locuințe colective. Accesul se va realiza dinspre Aleea Sadoveanu. Recent, Primăria Iași a eliberat un certificat de urbanism pentru construirea locuințelor. Beneficiarii proiectului sunt societățile House2Home SRL, din Iași, și Core Global Projects SRL, din Suceava. Suprafața de teren studiată este de aproape 5.000 de metri pătrați. Prima societate este controlată de doi asociați: Radu Marinel Roșca Parteni și Daniela Popa. În 2019, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 1 milion de lei, profit de aproape 150.000 de lei, datorii de 420.000 de euro. A doua societate este deținută de Ioan Baciu. Investiția va fi realizată în baza unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat în 2010.

Locuitorii din noul cartier vor avea la dispoziție o piscină

Reporterii „BZI” l-au contactat pe unul dintre investitori, care a povestiti că afacerea va fi pusă pe picioare cu bani strânși în străinătate.

„Deocamdată suntem la stadiul de proiect. Intenționăm să construim locuințe colective cu parter și 3 etaje. Nu putem spune acum câte imobile vor fi, proiectul încă nu este finalizat. Parcările vor fi dispuse în subteran. Vor fi apartamente de lux, complexul va avea piscină, tot ce trebuie. Vrem ca apartamentele să fie luminoase. Cu asociatul meu m-am întâlnit în Anglia. Am strâns bani în străinătate și vrem să investim în țara noastră”, a declarat Radu Marinel Parteni Roșca.

Principala problemă în zonă ar fi cea legată de trafic. Multe proiecte imobiliare finalizate sau în curs de derulare semnifică totodată și un număr mare de autovehicule într-o zonă cu o bandă de circulație pe sensul de mers. Primăria Iași a anunțat un proiect pentru descongestionarea zonei, dar este de durată și se află la stadiul de studiu de fezabilitate. Este vorba despre construirea unui pasaj subteran care să lege Aleea Sadoveanu cu rond Agronomie.

Tot în Copou, omul de afaceri Gheorghe Iaciu construiește alt cartier, pe o suprafață de 5 hectare

Nu departe de terenul deținut de House2Home SRL investește și omul de afaceri bucureștean Gheorghe Iaciu, care deține în Iași Moldova Center. Pe strada Viticultori, a anunțat un proiect pentru construirea unui număr de 22 de locuințe colective, cu 4 și 5 etaje. Investiția are o valoare de 100 de milioane de euro. Recent, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) organizată la nivelul Primăriei Iași, formată doar din arhitecți, a avizat proiectul. Parcările vor fi amenajate în subsolul imobilelor. În a doua etapă, proiectul va fi analizat și de Comisia de Urbanism, formată din consilieri locali. Dacă proiectul va fi avizat, va intra într-o ședință ordinară de Consiliu Local, etapă premergătoare celei de autorizare. De precizat că accesul spre noul cartier se va realiza dinspre Aleea Sadoveanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *