Prima pagină » Economic Local » A văzut-o ca pe o oportunitate de afaceri și a riscat! Tânărul va deschide un start-up, cu bani de la stat, după ce a aflat ce își doresc șoferii
A văzut-o ca pe o oportunitate de afaceri și a riscat! Tânărul va deschide un start-up, cu bani de la stat, după ce a aflat ce își doresc șoferii

A văzut-o ca pe o oportunitate de afaceri și a riscat! Tânărul va deschide un start-up, cu bani de la stat, după ce a aflat ce își doresc șoferii

23 nov. 2019, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Tânărul antreprenor a investit deja o parte din bani într-un spațiu și amenajarea acestuia. Așteaptă banii de la stat pentru a putea demara investiția. Vrea să angajeze și persoane șomere pentru a le ajuta mai ușor să-și găsească un loc de muncă. Ideea de a deschide afacerea i-a venit când a observat evoluțiile din piața auto

Un tânăr în vârstă de 36 de ani a muncit în cu totul alt domeniu față de cel în care a investit. Cu toate că nu știa nimic despre service-urile auto, s-a gândit că o afacere în acest domeniu este pe termen lung. De aceea a decis să depună un proiect în cadrul Programului Start-Up Nation și, spre surprinderea lui, a obținut finanțarea.

„Noi am semnat contractul și așteptăm banii oferiți în cadrul programului. Sunt sigur că există suficienți clienți pentru toți cei care dețin service-uri auto”, spune Ciprian Ionescu.

Service auto deschis cu banii europeni

Prin intermediul SC Eco Cars SRL, ieșeanul va obține o finanțare în valoare de 44.000 de euro pentru achizițiile necesare, plata chiriei și a salariilor angajaților. Ideea de a deschide un service auto i-a venit după ce a vrut să renunțe la jobul unde lucra și să aibă o afacere. I s-a părut o idee bună să investească în acest domeniu pentru că piața auto e în plină dezvoltare.

„Ținând cont de faptul că parcul auto din Iași a crescut considerabil în ultimii ani, o afacere în domeniul auto este oricând o investiție sigură, care, cu siguranță, va aduce și profit. Am urmărit evoluțiile pieței auto din ultimii doi ani, aceasta e în creștere și va fi în creștere”, spune tânărul antreprenor.

Service cu patru angajați

Tânărul spune că s-a informat cu privire la șansele pe care le are dacă depune acest proiect și acestea erau destul de mari.

„Am văzut că s-au mai finanțat prin Start-Up Nation astfel de afaceri, chiar și cu mai puțini angajați. Noi vom avea patru angajați, iar unul dintre aceștia va fi un șomer. Nu a fost greu să obținem finanțarea pentru că am făcut totul ca la carte. Am apelat la o firmă de consultanță specializată, am căutat spațiul necesar desfășurării activității, am căutat și angajați și, deși unii spun că duc lipsă de personal, nouă nu ne-a fost greu să-i găsim și să le oferim un loc de muncă bine plătit. Societatea noastră are ca obiect de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor”, mai spune tânărul antreprenor.

Mii de proiecte finanțate la Iași

Start-Up Nation este unul din programele de succes derulate de stat. Ieșenii au fost interesați de accesarea fondurilor, în total fiind finanțate, în cei 3 ani de derulare a programului, aproximativ 1.000 de afaceri. În acest an, pentru antreprenorii din Iași, vor fi virați în conturi aproape 22 milioane de euro, bani care vor fi investiți în mediul privat, în afaceri din diverse domenii de activitate.

Au obținut banii aproximativ 500 de ieșeni care au depus proiectele în cadrul programului. Interesul pentru obținerea celor aproximativ 200.000 de lei de la stat a fost crescut din partea ieșenilor în cei 3 ani de la demararea programului. Printre firmele din Iași care au obținut banii, din diverse domenii de activitate, sunt Erika Pam SRL-D, Unic Stil Best Conf, Romelectric Total SRL, Tehniconfecții SRL, Stelian Ciprian SRL. Majoritatea beneficiarilor admiși la finanțare în acest an vor să deschidă afaceri în domeniul alimentar, panificație, confecții, relaxare și divertisment, activități foto/video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 octombrie 2024
10 octombrie 2024