Prima pagină » Local » A văzut mașina amicului său parcată în fața unui restaurant și a crezut că a dat lovitura. Cursă nebună pe străzile Iașului
A văzut mașina amicului său parcată în fața unui restaurant și a crezut că a dat lovitura. Cursă nebună pe străzile Iașului

A văzut mașina amicului său parcată în fața unui restaurant și a crezut că a dat lovitura. Cursă nebună pe străzile Iașului

16 feb. 2023, 02:00,
Dragos Savin în Local

Un tânăr a rămas fără mașina pe care o parcase în fața unui restaurant din Iași. Un cunoscut de-al său a urcat la volan și a plecat într-o plimbare. Nu a ținut cont de faptul că nu are permis de conducere și că a consumat alcool, dar acum are de dat explicații

Un tânăr din Iași s-a ales cu mari bătăi de cap după ce s-a urcat în mașina unui amic și a plecat cu ea la plimbare prin Iași. Ionel Robert Andrei a găsit mașina amicului său parcată în fața unui restaurant. Nu a ezitat să apese pedala de accelerație la fund și dus a fost, însă cursa lui nu a durat prea mult.

Totul avea să se petreacă pe 13 februarie, în jurul orei 01:30. Atunci, polițiștii Secției nr. 4 Poliție Iași au fost sesizați de către un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Dumești, despre faptul că un cunoscut i-ar fi sustras autoturismul pe care l-a lăsat cu cheile în contact și motorul pornit în fața unui restaurant din municipiul Iași.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că tânărul s-ar fi deplasat cu mașina pe raza municipiului Iași, unde ar fi acroșat un alt autoturism. Deoarece emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că șoferul nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

„În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 13 februarie 2023, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosință, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

A fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

La data de 14 februarie a.c., tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și instanței de judecată.

„Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, privind luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, față de inculpatul Ionel Robert Andrei, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Ionel Robert Andrei, deținut în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză. Dispune luarea față de inculpatul Ionel Robert Andrei, cu datele de stare civilă anterior menționate, a măsurii preventive a arestului la domiciliu, prevăzută de dispozițiile art. 202, alin. (4), lit. d) din Codul de procedură penală, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 14.02.2023 până la data de 15.03.2023”, se arată în decizia magistraților ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024