Prima pagină » Local » A ucis și a abandonat cadavrul la marginea drumului pentru un simplu cuvânt. Detaliile unei crime care a șocat o comunitate întreagă: „Ei au petrecut toată noaptea” – EXCLUSIV/FOTO

A ucis și a abandonat cadavrul la marginea drumului pentru un simplu cuvânt. Detaliile unei crime care a șocat o comunitate întreagă: „Ei au petrecut toată noaptea” – EXCLUSIV/FOTO

14 sept. 2023, 02:00,
Cosmina PUIU/ Lucian SAVA, în Local

Un tânăr a ucis și a abandonat cadavrul la marginea drumului pentru un simplu cuvânt. Detaliile din spatele crimei au șocat o comunitate întreagă. Ucigașul a ajuns după gratii

Încă o crimă sângeroasă în comuna ieșeană Dolhești. Mihai Antonio Postică a constituit o scenă macabră și a ucis cu sânge rece un sătean pentru un simplu cuvânt. Acesta i-a aplicat un pumn în zona capului, creându-i leziuni ce au condus la deces. A fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de omor, pentru o durată de 30 de zile.

A ucis și a abandonat cadavrul la marginea drumului pentru un simplu cuvânt

În luna iulie 2023, Mihai Antonio Postică a ucis un bărbat din același sat, Pietriș, comuna ieșeană Dolhești, pentru un simplu cuvânt. Acesta era într-un conflict cu săteanul care când îl vedea striga „hoțule”. Așa s-a întâmplat și în ziua de 25 iulie, când victima l-a zărit pe ucigaș că se întorcea de la o petrecere, iar din fața curții a rostit același cuvânt. Enervat la culme, inculpatul i-a aplicat un pumn în zona capului, urmat de o hemoragie internă care a condus la deces.

„Cei doi erau într-un conflict mai vechi, pentru că Mihai Antonio fura de prin sat și era cunoscut ca fiind un «infractor» mai vechi. Iar vecinul ăsta al lui îl făcea hoț, era bătrân și cunoștea bine. În noaptea din 24 spre 25 iulie, el (n.r. – inculpatul) împreună cu mai mulți frați și prieteni de-ai săi au petrecut la cineva acasă. Au băut și atunci, pe la 5 și ceva se întorceau spre casă. Din curte, bătrânul ăsta tot striga după el că-i hoț și atunci s-a enervat, l-a scos în drum și i-a dat un pumn la tâmplă de a căzut instant”, mărturisește un localnic.

Ucigașul a fost arestat

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași continuă cercetările, însă pentru inculpat s-a dispus măsura arestării preventive pentru o durată de 30 de zile, în cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv (CRAP).

„La data de 11.09.2023, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași a dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului P.M.A. (20 de ani), pentru săvârșirea infracțiunii de omor, faptă prev. și ped. de. art. 188 alin. (1) Cod penal, cu aplicare art.77 lit. D) Cod. Penal.

În fapt s-a reținut că, în dimineața zilei de 25 iulie 2023, în jurul orei 05:30, inculpatul P.M.A. împreună cu suspectul minor P.F.N. (14 ani), în timp ce se afla la ieșirea din satul Pietriș, la marginea drumul DJ 244F, a aplicat victimei M.P., în vârstă de 72 de ani, care se deplasa pe jos prin zona respectivă, lovituri în zona feței, cu un obiect dur, cauzându-i o fractură complexă în zona capului, urmată de o hemoragie internă ce a condus în scurt timp la decesul victimei. La data de 12.09.2023 a fost înaintat către Tribunalul Iași referatul cu propunere de arest preventiv pentru o durată de 30 de zile față de inculpat, propunerea fiind admisă.

Facem precizarea că propunerea adresată judecătorului de drepturi și libertăți constituie doar o etapă procesuală care în nicio situație nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție”, declară prim-procurorul Cătălin Radu Țocu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Rămâne de văzut ce pedeapsă va primi cel care a ucis și a abandonat cadavrul la marginea drumului pentru un simplu cuvânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *