Prima pagină » Local » A ucis o fetiță de 7 ani, dar este deranjat de regimul de pușcărie! Asasinul vrea mai multă libertate de mișcare!
A ucis o fetiță de 7 ani, dar este deranjat de regimul de pușcărie! Asasinul vrea mai multă libertate de mișcare!

A ucis o fetiță de 7 ani, dar este deranjat de regimul de pușcărie! Asasinul vrea mai multă libertate de mișcare!

20 mai 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Judecătorii au respins contestația formulată de un pușcăriaș. Individul este condamnat la 28 de ani de temniță, pentru că ar fi ucis un copil de 7 anișori. Pușcăriașul este nemulțumit pentru că nu i-a fost schimbat regimul de detenție, din cel de maximă siguranță, în cel închis

Un individ condamnat la 28 de ani de pușcărie după ce a violat și ucis un copil de 7 ani vrea un alt regim de detenție. Dumitru Voicu, care este încarcerat în Penitenciarul Iași, a formulat recent o contestație împotriva unei hotărâri a judecătorului delegat.
Inițial, Judecătoria Iași a respins contestația individului, dar acesta a formulat apel. Recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au luat act de retragerea apelului de către individ.

„Instanța ia act de manifestarea de voință a contestatorului Voicu Dumitru, deținut în Penitenciarul Iași, în sensul retragerii contestației formulate împotriva sentinței pronunțată de Judecătoria Iași”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia este definitivă.

Nemulțumit de regimul de detenție

În urmă cu câteva luni, Dumitru Voicu a formulat o contestație împotriva hotărârii judecătorului delegat. În fapt, pușcăriașul a fost nemulțumit de faptul că i-a fost respinsă cererea de schimbare a regimului de executare a pedepsei.

„Comisia a avut în vedere că deținutul execută în perioada 9 martie 2001 – 21 octombrie 2027 pedeapsa de 28 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, fiind propozabil pentru liberare condiționată pe data de 19 august 2020, împrejurarea că deținutul a fost repartizat la regimul de maximă siguranță pe data de 7 iunie 2019 și a avut o conduită necorespunzătoare în perioada analizată. În perioada executării pedepsei, persoana condamnată a desfășurat activități productive, obținând un număr total de 62 de zile de câștig, a participat la activități educative, concursuri tematice, activități moral-religioase și sportive”, au precizat magistrații.

Conform acestora, după 27 martie 2019, dată la care situația sa a fost analizată de către comisie, deținutul nu a fost recompensat și a fost sancționat disciplinar o dată pentru deținere de obiecte interzise. Prin urmare, comisia a dispus menținerea regimului de maximă siguranță de executare a pedepsei și a stabilit termen de reanalizare la șase luni.
La rândul lor, procurorii au cerut respingerea contestației formulată de Dumitru Voicu, având în vedere că regimul de maximă siguranță de executare a pedepsei este legal, prin raportare la natura infracțiunii săvârșită de acesta și la cuantumul pedepsei pe care o are de executat.

Fetiță înecată în fecale

Magistrații au mai afirmat că individul a fost condamnat la 28 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, fiind încarcerat pe data de 9 martie 2001.

„Pe 9 septembrie 2000, prin violență, a întreținut un raport sexual cu victima L.C., în vârstă de 7 ani, apoi i-a aplicat nouă lovituri de satâr în zona capului și a introdus-o într-un WC, victima asfixiindu-se cu materii fecale”, au afirmat procurorii.

De asemenea, instanța a constatat că, pe întrega perioadă de executare a pedepsei, individul a avut o conduită necorespunzătoare, fiind sancționat disciplinar de 19 ori pentru diverse fapte: deținere de obiecte interzise, instigare la revoltă, stabilire de legături interzise, nerespectarea regulamentului și introducerea de băuturi alcoolice în penitenciar, una dintre aceste fapte fiind săvârșită în perioada analizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *