Prima pagină » Razboi în Ucraina » A treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina a luat sfârșit. Ce progrese au făcut cele două părți
A treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina a luat sfârșit. Ce progrese au făcut cele două părți

A treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina a luat sfârșit. Ce progrese au făcut cele două părți

07 mart. 2022, 21:01,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

A treia sesiune a negocierilor între Rusia şi Ucraina s-a încheiat, după aproximativ trei ore, fiind semnalate „mici progrese” în organizarea coridoarelor umanitare, dar fără rezultate „semnificative” în cazul unui armistiţiu.

„A treia rundă a negocierilor ruso-ucrainene s-a încheiat”, a anunţat Ambasada Rusiei în Belarus.

Surse citate de agenţia Interfax au declarat că au fost înregistrate „mici progrese” în organizarea coridoarelor umanitare, pentru evacuarea civililor ucraineni sau pentru aprovizionarea acestora cu alimente şi medicamente.

„Situaţia generală nu s-a îmbunătăţit”, a declarat şeful delegaţiei ucrainene, consilierul prezidenţial Mikhailo Podoliak, citat de Sky News.

Podoliak a confirmat că sunt mici progrese în organizarea coridoarelor umanitare, însă a afirmat că în unele locuri rușii au permis ucrainenilor să intre doar în Rusia și Belarus.

Negocierile vor continua cu o nouă rundă, în eforturile de ajungere la un acord pentru încetarea confruntărilor militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *