Prima pagină » National » A treia doză de Pfizer crește imunitatea împotriva noii tulpini Omicron, arată un studiu
A treia doză de Pfizer crește imunitatea împotriva noii tulpini Omicron, arată un studiu

A treia doză de Pfizer crește imunitatea împotriva noii tulpini Omicron, arată un studiu

09 dec. 2021, 07:35,
BZI.ro, în National

Miercuri, Pfizer și BioNTech au anunțat că studiile preliminare de laborator arată că o a treia doză de vaccin Pfizer/BioNTech poate îmbunătăți protecția împotriva Omicron. Descoperirea nu a fost surprinzătoare pentru dr. Leana Wen, medic de urgență și profesor invitat de politici și management al sănătății la Universitatea George Washington, Institutul Milken, Școala de Sănătate Publică.

Omicron este o nouă tulpină de COVID-19 care a suferit zeci de mutații într-un timp extrem de scurt și care pune mari semne de întrebare legate de imunizarea prin vaccin.

A treia doză de Pfizer crește imunitatea împotriva noii tulpini Omicron

Conform specialiştilor care au făcut studiul este important ca oamenii să facă a treia doză de vaccin Pfizer pentru a se proteja împotriva Omicron. Profesorul Leana Wen declarat faptul că este o veste extrem de bună şi că avem speranțe că pandemia va trece:

„Datele de la Pfizer publicate în această dimineață nu sunt surprinzătoare. De fapt, aceasta este ceea ce am anticipat de-a lungul timpului, că există vești bune și vești proaste – vestea proastă fiind că există un anumit grad de evadare imunitară, că două doze s-ar putea să nu funcționează la fel de bine ca și împotriva variantelor anterioare. Dar, de fapt, cred că este o veste foarte bună că a treia doză pare să ofere acel efect suplimentar semnificativ de stimulare”, a declarat Wen, un analist medical CNN, pentru Ana Cabrera de la CNN miercuri.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA recomandă doze de rapel pentru toți adulții care au primit a doua doză de vaccin Modernă sau Pfizer/BioNTech cu cel puțin șase luni în urmă și pentru cei care au primit un vaccin Johnson & Johnson cu cel puțin două luni în urmă. Adulții eligibili pot primi un rapel din oricare dintre cele trei vaccinuri autorizate.

Omicron este o nouă tulpină a COVID-19 care a apărut recent în Africa și care s-a mutat extrem de repede. De altfel cercetătorii au fost îngrijorați pentru viteza cu care Omicron a suferit mutații. De altfel, specialiștii români au explicat care sunt primele simptome ale unei eventuale infectări.

Vaccinurile au oferit o scădere consistentă a ratei de vaccinare în Israel

Producătorii de vaccinuri știu de luni de zile că vaccinurile de imunitate provocate împotriva Covid-19 pot scădea în timp, ceea ce duce la necesitatea unei doze de rapel. Booster-urile par să restabilească imunitatea acolo unde a fost inițial.

Două studii separate din Israel publicate miercuri au arătat că dozele de rapel ale vaccinului împotriva coronavirusului Pfizer/BioNTech au redus infecțiile de zece ori și au redus decesele cauzate de Covid-19 cu 90% .

Cele două studii, publicate în The New England Journal of Medicine, analizează efectele campaniei Israelului de a oferi amplificatoare tuturor celor peste 12 ani, odată cu răspândirea variantei Delta în vară. În timp ce decesele și cazurile grave au fost scăzute în rândul persoanelor complet vaccinate, injecțiile de rapel le-au redus dramatic mai mult.

Este o mai mare dovadă că stimulentele nu numai că restabilesc imunitatea în scădere, dar îmbunătățesc protecția împotriva variantelor emergente de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *