Prima pagină » Economic Local » A tras țepe importante băncilor! Executorii din Iași vând proprietățile din comuna Bârnova
A tras țepe importante băncilor! Executorii din Iași vând proprietățile din comuna Bârnova

A tras țepe importante băncilor! Executorii din Iași vând proprietățile din comuna Bârnova

05 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Pe data de 18 decembrie, ora 13:00, executorii judecătorești scot la vânzare bunurile aflate în proprietatea Gianinei Guarisco, fostă Aionoaie, cu domiciliul în Voluntari. Nu este prima dată când se organizează procedura, dar din lipsă de participanți nu a fost adjudecată. Pe lista bunurilor se află un teren în suprafață de 9.000 metri pătrați, categoria de folosință pășune, situat în satul Todirel, comuna Bârnova. Prețul de pornire a licitației este de 235.050 lei. Totul a început de la un credit neachitat către Banca Transilvania, în valoare de 134.470 euro.

„Invităm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la termenul de vânzare, locul fixat și ora stabilită, având asupra lor acte de identitate, urmând a depune, până la termenul vânzării, o cauțiune reprezentând 10 la sută din prețul de începere a licitației”, se arată în anunțul publicat de către executorul judecătoresc Dragoș Iovu.

Cine este Guarisco

Gianina Guarisco a apărut în spațiul public după ce a derulat mai multe afaceri prin intermediul societății HIT RO SRL. Împreună cu Maurizio Edoardo Guarisco au administrat o hală în zona Uricani, comuna Miroslava. Au făcut credite la bancă, au luat marfă de la furnizori, dar fără să le achite. La fel s-a întâmplat și cu creditele.

„Lichidatorul judiciar apreciază că sunt întrunite condițiile atragerii răspunderii personale a administratorului societății, doamna Aionoaie Gianina, fiind identificat raportul de cauzalitate între activitatea acesteia și ajungerea în stare de insolvență a societății, sens în care lichidatorul judiciar urmează a formula acțiune în atragerea răspunderii patrimoniale pentru pasivul societății, ce va rămâne neacoperit”, se arată în cererea administratorului judiciar Capital Insol SRPL. În 2012, HIT RO SRL apărea cu obligații către bugetul de stat de aproape 1 milion de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024