Prima pagină » Actualitate » A strâns 200 de amenzi pentru neplata parcării! Cât are de plătit bucureșteanul, campion absolut al amenzilor neplătite!
A strâns 200 de amenzi pentru neplata parcării! Cât are de plătit bucureșteanul, campion absolut al amenzilor neplătite!

A strâns 200 de amenzi pentru neplata parcării! Cât are de plătit bucureșteanul, campion absolut al amenzilor neplătite!

16 iul. 2024, 10:33,
BZI.ro, în Actualitate

Chiar dacă au mai fost create încă 30.000 de locuri de parcare cu taxă în Capitală, șoferii continuă să parcheze pe trotuare, invocând tarifele prea mari. Un bucureștean „a reușit“ să strângă 200 de amenzi pentru neplata parcării. Autoritățile au emis deja peste 300.000 de amenzi și au ridicat autoturismele parcate neregulamentar, însă doar un sfert dintre cei sancționați și-au plătit amenzile.

A strâns 200 de amenzi pentru neplata parcării!

Polițiștii locali au găsit recent trei mașini parcate pe trotuar într-o zonă unde se afla o parcare cu plată, cu locuri libere.

„Pentru staționare neregulamentară este vorba de 4-5 puncte de amendă, asta înseamnă 660-825 de lei, măsură complementară trei puncte de penalizare la permis, ceea ce n-aș recomanda șoferilor auto. Nu este prima oară când acționăm în locație, toate trotuarele au fost recent amenajate și am comunicat cu toți locuitorii din zonă să nu se mai parcheze pe trotuar. Nu înțeleg”, a declarat Mihai Gherghel, agent la Poliția Locală Sector 3.

În ultimele șase luni, peste 2.800 de mașini lăsate neregulamentar au fost ridicate într-un singur sector din Capitală, aducând Primăriei venituri de peste 1,4 milioane de lei. Șoferii trebuie să achite aproximativ 500 de lei pentru a-și recupera mașina: 200 de lei taxa de ridicare, 150 de lei transportul și 150 de lei pentru depozitare în primele 24 de ore. La aceasta se adaugă 50 de lei pentru fiecare zi suplimentară și amenda aferentă.

„Domnului conducător auto i se întocmește un proces verbal de sancțiune. Deocamdată, că este prima abatere, eu, agent constatator, constat să îi dau un avertisment scris, cu trei puncte de penalizare la permisul de conducere”, a declarat Petre Nicu, agent superior la Poliția Locală Sector 3.

Sunt zone unde este greu să găsești loc de parcare

În București, au fost aplicate peste 300.000 de amenzi în ultimii doi ani pentru neplata parcării publice, dar doar un sfert dintre ele au fost plătite. Un șofer din Capitală a acumulat 200 de amenzi pentru neplata parcării, totalizând 40.000 de lei.

„Găsim loc foarte greu de parcare, mai ales că toate parcările sunt cu plată, nu ne este comod deloc. Eram obișnuiți de ceva timp să parcăm oriunde și să fim stresați că trebuie scanăm, să plătim și ne trezim că oprim pentru cinci minute și să ne trezim cu amenzi în geam”, a declarat un șofer.

Un alt șofer s-a declarat nemulțumit de faptul că sunt zone în Capitală, unde este aproape imposibil să găsești loc de parcare.

„În unele zone se găsește ușor, în altele mai greu. Acum am dat SMS să plătim ora de parcare”, a menționat șoferul.

Capitala dispune acum de aproape 30.000 de locuri de parcare cu plată, iar compania municipală Parking a obținut avizele pentru încă 30.000 de locuri. Autoritățile speră că aceste măsuri vor elibera trotuarele de mașini și vor descuraja circulația vehiculelor în zonele centrale, în favoarea transportului public.

Altfel, un bucureștean „a reușit“ să strângă 200 de amenzi pentru neplata parcării, autoritățile emițând deja peste 300.000 de amenzi și ridicând autoturismele parcate neregulamentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *