Prima pagină » Titlurile zilei » A sperat până în ultima clipă că va învinge leucemia, dar s-a stins pe un pat de spital din Turcia. Drama tinerei farmaciste a îndurerat mii de suflete: „Nu meritai acest sfârșit. Meritai să trăiești, să călătorești, să îți formezi o familie frumoasă”

A sperat până în ultima clipă că va învinge leucemia, dar s-a stins pe un pat de spital din Turcia. Drama tinerei farmaciste a îndurerat mii de suflete: „Nu meritai acest sfârșit. Meritai să trăiești, să călătorești, să îți formezi o familie frumoasă”

12 aug. 2024, 02:00, 2 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Ramona Gafiuc, o tânără în vârstă de 28 de ani, absolventă a UMF Iași, a luptat, mai bine de un an, cu o boală cruntă, leucemie mieloblastică acută. Deși familia și apropiații, dar și mii de alte persoane, au contribuit astfel încât tânăra să beneficieze de tratament într-o clinică din Turcia, Ramona a încetat din viață în noaptea de 9 spre 10 august 2024. Familia sa are nevoie de ajutor pentru repatrierea trupului neînsuflețit.

Ramona Gafiuc, tânăra farmacistă care se lupta cu leucemia, a încetat din viață într-un spital din Turcia

Ramona Gafiuc a fost diagnosticată cu leucemie mieloblastică acută în vara anului 2023. Deși a urmat un tratament cu chimioterapie, apoi transplantul de celule stem, din păcate, în decembrie 2023, boala a recidivat, iar medicii din România nu i-au mai dat nicio șansă. Familia sa a decis să lanseze o strângere de fonduri pentru ca Ramona să beneficieze de tratament în Turcia. În primă fază, s-au strâns 30 de mii de euro, doar că tratamentul nu a dat rezultatele scontate, iar tânăra a necesitat o nouă cură de tratament. În ciuda tuturor eforturilor depuse, Ramona a încetat din viață în noaptea de 9 spre 10 august 2024.

„Dragă surioară, ai plecat mult prea devreme din viața mea. Din viața tuturor. Nici nu am cuvinte să-mi exprim regretul pe care îl port în suflet că nu am putut face nimic să schimb această soartă cruntă. Nu meritai acest sfârșit. Meritai să trăiești, să călătorești, să îți formezi o familie frumoasă și să îți îndeplinești toate visele, dar toate aceste dorințe au pierit în momentul în care ai părăsit această lume. Înainte să pleci în Turcia, mereu spuneai cu lacrimi în ochii «vreau să trăiesc» și mi se rupe sufletul că nu ți-ai putut îndeplini acest vis. Mereu ai fost ca o a doua mamă pentru mine pentru că m-ai învățat multe lucruri. Nici nu știu cum aș putea să-ți mulțumesc că ai făcut parte din viața mea pentru că prezența ta era ca o gură de aer proaspăt. Nu știu ce mă voi face fără tine. Sper să fii mândră de mine, de acolo de sus, deoarece lecțiile învățate de la tine vor purta mereu un loc special în inima mea și le voi urma pe tot parcursul vieții. Sper că ești bine alături de Dumnezeu și de bunicul, pentru că știu ce mult îți doreai să fi alături de el, sper că în împărăția Domnului poți trăi viața liniștită pe care o meriți. Te iubesc din toata inima, îngerul meu păzitor. See you on the other side, Ramo”, a transmis Ioana Gafiuc, sora Ramonei.

Ce le-a transmis tânăra apropiaților săi înainte de a muri: „În perioada asta, pentru unii scurtă, pentru mine simțitor de lungă, am învățat atât de multe”

Ramona Gafiuc a crezut până în ultima clipă că va putea învinge această boală și își va putea continua viața care orice alt tânăr de vârsta sa. Într-o postare de pe 11 iulie 2024, farmacista le mulțumea tuturor celor care i-au fost alături în ultimul an.

„Nu sunt obișnuită şi nu am ajuns niciodată până acum să fac postări pe pagina personală, în care să exprim gânduri sau orice altceva, însă iată că a venit şi acest moment în care trebuie să fac asta. După un an și câteva luni bune de postări, îmi cunoașteți povestea. Long story short… Diagnosticul meu de leucemie acută mieloblastică, trată inițial în țară, printr-un transplant de celule stem de la donator neînrudit, unde, din păcate, nu a avut succes, iar în urma recăderii bolii, cu şanse foarte mici spre deloc de vindecare ale medicilor noștri, am ajuns să caut vindecarea în Turcia, clinica Anadolu fiind prima care a dat recurs solicitării mele trimise în aprilie a acestui an. Inițial, planul a fost unul simplu, o serie de chimioterapie, urmată de o perioadă de aşteptare de recuperare a măduvei hematoformatoare şi o simplă transfuzie de limfocite de la donatoarea inițială (conform dorinței domnului Prof. Dr. Zafer Gülbaş, sub a cǎrui îndrumare mă aflu, speranța era ca, în primele 9 luni, transplantul inițial să funcționeze), dar cum socoteala de acasă nu se potrivește niciodată… Transplantul inițial a eşuat, măduva mea, din păcate, poate produce celule leucemice, însă şi-a pierdut capacitatea de a mai produce leucocite, trombocite, cu eritrocitele se luptă cât reușește. Salvarea mea, în momentul actual, este un al doilea transplant de celule stem, de această dată pot considera că renasc, donatoarea fiind chiar mama mea. Postarea aceasta nu are însă scopul de a vă întrista, nici pentru a mă compătimi, rolul e cu totul altul. În perioada asta, pentru unii scurtă (anul trece ca vântul), pentru mine simțitor de lungă, am învățat atât de multe, am întâlnit atât de multe persoane cu suflete uriașe, inimi pline de iubire și dorința imensă de a ajuta încât era necesar să pot mulțumi măcar tuturor pentru orice ajutor posibil, fie o rugăciune, un gând bun, o încurajare, nu mai pun la socoteală ajutorul financiar fără de care nu aş fi capabilă să urmez tratamentele în cadrul clinicii (cel puțin, momentan, atât pot să fac). Familia mea iubită, prieteni apropiați ori mai puțin apropiați, foşti colegi de şcoală, colegi de muncă, mica mea comunitate în care m-am născut şi crescut… Nu reușesc să vă scriu zilnic, dar sunteți permanent în inima mea, în gândul meu, în rugăciunile mele. Cu ajutorul bunului Dumnezeu și al vostru, al tuturor, vă promit să lupt până va veni momentul în care să vă mulțumesc, din nou, că mi-ați redat sănătatea”, transmitea Ramona.

Familia Ramonei Gafiuc, tânăra farmacistă care se lupta cu leucemia şi şi-a pierdut viața pe un pat de spital din Turcia, are nevoie de sprijin financiar pentru repatriere.  Persoanele care doresc să ajute familia îndurerată pot depune bani în contul bancar. Titular: RAMONA GAFIUC
IBAN: RO84RZBR0000060021228592
Valuta: Lei
REVOLUT : +40 746 821 281

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 august 2024
12 august 2024