Prima pagină » Sanatate » A slăbit cineva cu bicarbonat de sodiu? Cât de eficientă este rețeta „minune“

A slăbit cineva cu bicarbonat de sodiu? Cât de eficientă este rețeta „minune“

10 mart. 2021, 10:16,
în Sanatate

Din dorința de a scăpa de kilogramele în plus, multe femei caută rețete „minune“ pe internet. „A slăbit cineva cu bicarbonat de sodiu?“ este o întrebare la care multe femei au căutat răspunsuri care să le ducă la atingerea scopului mutl dorit: o siluetă de invidiat.

Sunt multe site-uri și bloguri care susțin că bicarbonatul de sodiu, care este de obicei folosit la gătit sau la curățenie ar putea fi rețeta salvatoare care să te scape de kilogramele în plus, fără să aibă la bază vreun studiu științific sau explciațiile unui nutriționist.

Potrivit unor studii, bicarbonatul de sodiu reacționează cu acizi din stomac, formând sare, apă și dioxid de carbon. Tocmai de aceea este folsoit ca agent antiacid, acesta putând calma simptomele de indigestie și greață, provocate de un exces de acid din stomac.

Până acum, nimeni nu a demonstrat că bicarbonatul de sodiu ar accelera pierderea în greutate, ci poate doar să mărească senzația de sațietate, reducând aportul de calorii.

A slăbit cineva cu bicarbonat de sodiu: Rețeta cu suc de lămâie

Una dintre rețetele „minune“ de slăbit bazată pe bicarbonat de sodiu este în combinație cu lămâia. Într-un pahar cu apă plată, la temperatura camerei, se pune jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu zeama de la o lămâie. Amestecul de lămâie cu bicarbonat trebuie consumat timp de 14 zile și cei care dau rețeta spun că vei slăbi până la 3 kilograme.

De precizat că amestecul se consumă doar dimineața, pe stomacul gol, timp de două săptămâni.

Trebuie precizat că un asemenea amestec poate fi dăunător persoanelor cu gastrită. În plus, acesta ar putea duce la creștere a stresului, din cauza conținutului ridicat de sodiu.

Ce este bicarbonatul de sodiu și cum poate fi consumat

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic, folsoit în special la gătit, dar și pentru curățarea carpetelor sau pentru curățarea dinților.

Datorită efectului de alcalinizare a rinichilor, bicarbonatul de sodiu poate ajuta în tratamentul infecțiilor dureroase ale tractului urinar. În cazul în care corpul are o cantitate prea mare de acid, rinichii pot deveni dureroși și mai predispuși la formarea de pietre. Consumul de bicarbonat de sodiu dimineața și seara, înainte de culcare, poate ajuta la scăderea riscului de calculi renali.

Consumul de bicarbonat de sodiu n utrebuie făcut în exces pentru a nu supraîncărca organismul cu prea mult sodiu. De aceea este indicat să consumați timp de o săptămână, după care trebuie să faceți pauză o săptămână.

Bicarbonatul de în sodiu nu etswe indicat pentru persoanele care suferă de afecțiuni hepatice sau renale, de hipertensiune arterială sau edeme. De asemenea, acesta n ueste indicat femeilor însărcinate sau care alăptează. Bicarbonat de sodiu este contraindicat copiilor sub 5 ani.

Femeie ucisă de bicarbon atul de sodiu

Rețeta „minune“ de slăbire cu bicarbonat de sodiu nu doar că nu ajută la slăbit, dar poate fi fatală în anumite cazuri. Este situația unei femei din Vaslui, în vârstă de 49 de ani, care în urmă cu câțiva ani a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean, cu intestinele perforate după ce a băut bicarbonat de sodiu amestecat cu apă minerală cu intenţia de la slăbi.

Medicii au operat-o de urgență pe femeie, însă dupoă 17 zile aceasta a decedat.

Medicii susțin că în cazul amestecului de bicarbonat de sodiu şi zeamă de lămâie se produce o reacţie cu efervescenţă puternică. Această efervescenţă pune o presiune excesivă asupra pereţilor tractului digestiv şi, în încercarea de eliminare,gazele se pot bloca în partea inferioară, în intestine şi colon, conducând eventual la o deteriorare a ţesutului acestuia.

Amestecul de bicarbonat de sodiu cu suc de lămâie adaugat la secreţiile digestive poate agresa aparatul digestiv în diferite puncte şi localizări. Prin reacţia cu secreţiile tubului digestiv, amestecul menţionat provoacă o auto-agresiune şi astfel pot să apară leziuni de tip perforaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`