Prima pagină » Local » A scăzut numărul localităților din județul Iași în care ApaVital furnizează apă doar dimineața și seara
A scăzut numărul localităților din județul Iași în care ApaVital furnizează apă doar dimineața și seara

A scăzut numărul localităților din județul Iași în care ApaVital furnizează apă doar dimineața și seara

17 sept. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

Odată cu luna septembrie 2020, ApaVital a redus numărul comunelor din județul Iași care primesc apă la program, doar dimineața și seara. Astfel, până la sfârșitul lunii, se încearcă refacerea rezervelor de apă potabilă care aprovizionează nouă comune din județ. Seceta care a afectat localitățile pe timpul lunilor de vară produce dificultăți de asigurare a unui nivel minim în rezervoarele ApaVital

ApaVital va furniza apă dimineața și seara în 9 comune din județul Iași până la sfârșitul lunii septembrie 2020. Consumul de apă pentru grădinărit și alte treburi din agricultură a scăzut odată cu începutul toamnei și cu recoltarea culturilor. Seceta a afectat foarte mulți locuitori din Iași încă din luna iunie, timp în care a început să crească consumul de apă cu până la de patru ori mai mult. În vederea refacerii rezervelor de apă potabilă, ApaVital va furniza apă potabilă până pe 30 septembrie 2020, zilnic, în intervalul orar estimat 07:00 – 09:00 și 19:00 – 21:00, către utilizatorii din comunele: Ceplenița, Scobinți, Cotnari, Deleni. În aceeași perioadă de timp, în intervalul orar 07:00 -10:00 și 17:00 – 22:00, se va furniza apă în comunele: Belcești, Focuri, Coarnele Caprei, iar în localitățile Pietrărie și Păun din comuna Bârnova între orele 06:00 – 10:00 și 18:00 – 22:00.

Seceta a afectat numeroase comune din județul Iași

Pe perioada verii, aproape 20 de comune din județul Iași au fost afectate de secetă, iar consumul mare de apă pentru activitățile agricole a dus la epuizarea cu rapiditate rezervoarele de înmagazinare ApaVital. Pentru refacerea acestora a fost necesar ca în ultimele trei luni programul de furnizare a apei să fie doar dimineața și seara.

„ApaVital reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal”, precizează reprezentanții ApaVital Iași.

Întreruperea furnizării apei potabile către locuitorii din comuna Țuțora

De asemenea, în scopul igienizării rezervorului de apă Țuțora, de 200 mc capacitate, de astăzi, 17 septembrie 2020, ora 07:00, până vineri, 18 septembrie 2020, ora estimată17:00, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii din localitațile Țuțora, Chiperești și Oprișeni, comuna Țuțora. În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iași recomandă utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon: 0232.969.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *