Prima pagină » Local » A scăpat ca prin minune dintr-un accident feroviar! Larisa Bratu are nevoie de ajutor pentru a putea continua școala: „Trebuie să meargă la ore cu taxi” – FOTO

A scăpat ca prin minune dintr-un accident feroviar! Larisa Bratu are nevoie de ajutor pentru a putea continua școala: „Trebuie să meargă la ore cu taxi” – FOTO

15 sept. 2023, 02:00, 1 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Viața Larisei Bratu s-a schimbat la 180 de grade după ce în data de 25 ianuarie 2022, în timp ce traversa calea ferată a fost lovită de o locomotivă. În urma impactului, piciorul drept al fetei a fost zdrobit. Larisa a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași în stare gravă, însă, din fericire, medicii au reușit să îi salveze membrul. La mai bine de un an și jumătate de la accident, Larisa reușește să pășească, dar are nevoie de ajutor pentru a continua școala

Momentul cu un puternic impact emoțional în care Larisa a fost lovită de tren a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Pe imagini se poate observa clar cum fata, care se afla cu spatele, nu vede garnitura de tren şi traversează calea ferată fără a se asigura corespunzător.

o imagine cu piciorul Larisei

În urma impactului, piciorul drept al fetei a fost zdrobit

Larisa Bratu are nevoie de ajutor pentru a putea continua școala

o imagine cu Larisa

La mai bine de un an și jumătate de la accident, Larisa reușește să pășească, dar are nevoie de ajutor pentru a continua școală

Larisa Bratu este elevă în clasa a VIII-a la Liceul Tehnic „Anghel Saligny” din Bacău. Din cauza problemei pe care o are la picior, fata nu se poate deplasa la școală decât cu taxiul, iar familia sa nu are suficiente resurse financiare încât să-și permită acest lucru.

„A început școala și ne descurcăm extrem de greu, pentru că Larisa trebuie să meargă la ore cu taxiul, iar zilnic trebuie să plătim 40 de lei doar pentru transport. Larisa este în clasa a VIII-a, iar anul acesta trebuie să susțină examenul național, ea oricum a pierdut foarte mult anul trecut. După accident, nu prea a mai mers la școală, dar anul acesta mi-a zis doamna dirigintă că trebuie să o duc zi de zi. Pe lângă banii de transport mai avem nevoie și de bani pentru pachetele pe care le iau la școală Larisa și frații săi. Am încercat să cerem ajutor la diverse asociații, dar nimeni nu a vrut să ne ajute. Ea trebuie să mai treacă printr-o intervenție chirurgicală, dar nu știm exact când. Venim lunar la Iași pentru kinetoterapie și suntem cazate la Casa Ronald, dar tot ne descurcăm extrem de greu”, a declarat Sorina Lișiță, mama Larisei.

o imagine cu Larisa

Din cauza problemei pe care o are la picior, fata nu se poate deplasa la școală decât cu taxiul

Datorită medicilor de la Spitalul „Sf. Maria” poate merge din nou

 imagine cu Larisa

Larisa Bratu este elevă în clasa a VIII-a la Liceul Tehnic „Anghel Saligny” din Bacău

La mai bine de un an de la accidentul care i-a schimbat viața, Larisa reușește să meargă singură, chiar dacă se ajută de cârje. Fata este optimistă, fiind convinsă că Dumnezeu i-a oferit o nouă șansă la o viață normală. Începând din februarie 2023, Larisa face kinetoterapie la Iași, iar datorită medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași poate din nou să meargă.

„Le mulțumesc din suflet medicilor Sidonia Susanu și Mara Popescu și echipei de la chirurgie, dar și doamnei doctor Cristina Brăileanu, care se ocupă acum de recuperarea Larisei. Datorită lor, fiica mea, acum, stă în picioare și poate merge”, a menționat mama Larisei.

Larisa Bratu are nevoie de ajutor pentru a putea continua școala. Persoanele care doresc să o ajute pe fată pot să doneze bani în contul RO97 BREL 0005 5153 9578 0100.

Comentarii
  • Câ-ți bani a dat statul pentru neatenția fetii ? Dece nu cere mama la Bacău ajutor, pe la Dedeman sau UMB că văd că sânt tarii pe felie, poate de acolo să facă rost de bani de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *