Prima pagină » International » A rămas fără mâini și picioare după ce a mâncat pește insuficient gătit! „Avea degetele, picioarele și buza de jos negre!”
A rămas fără mâini și picioare după ce a mâncat pește insuficient gătit! „Avea degetele, picioarele și buza de jos negre!”

A rămas fără mâini și picioare după ce a mâncat pește insuficient gătit! „Avea degetele, picioarele și buza de jos negre!”

02 oct. 2023, 09:25,
în International

O femeie din California a rămas fără mâini și picioare după ce a mâncat pește insuficient gătit. Aceasta a mâncat tilapia, care era contaminată cu bacterii mortale, spun prietenii ei. Laura Barajas, în vârstă de 40 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală care i-a salvat o viață, după o ședere lungă de luni de zile în spital.

A rămas fără mâini și picioare după ce a mâncat pește insuficient gătit!

Laura Barajas a fost la un pas să moară după ce a consumat peștele insuficient gătit.

„A fost foarte greu pentru noi toți. E groaznic! Acest lucru s-ar fi putut întâmpla oricăruia dintre noi. Acest lucru i s-ar fi putut întâmpla oricăruia dintre noi”, a spus prietena lui Barajas, Anna Messina.

Aceasta a precizat că Laura, care are un fiu de 6 ani, s-a îmbolnăvit la câteva zile după ce a mâncat peștele pe care l-a cumpărat de la o piață locală din San Jose și l-a făcut acasă.

„Aproape că și-a pierdut viața. Era pe un respirator. Au plasat-o în comă indusă medical. Avea degetele negre, picioarele erau negre, precum și buza de jos era neagră. Avea sepsis complet și rinichii erau la un pas să-i cedeze”, a spus Anna Messina.

Prietena Laurei a menționat că aceasta a fost infectată cu Vibrio vulnificus, o bacterie potențial fatală găsită în fructele de mare crude și în apa de mare.

„Modurile în care puteți fi infectat cu această bacterie sunt două: puteți mânca ceva contaminat cu ea sau puteți avea o tăietură sau tatuaj expus apei în care trăiește acest microb. Oamenii ar trebui să ia măsuri de precauție sensibile, cum ar fi evitarea contactului cu apă dacă au o tăietură până când aceasta se vindecă complet”, a explicat doctorul Natasha Spottiswoode, expert în boli infecțioase la UCSF.

Laura s-ar fi infectat cu Vibro vulnificus

Medicul a susținut că este vorba despre o infecție deosebit de îngrijorătoare pentru cei cu un sistem imunitar slab.

Aproximativ 150 până la 200 de cazuri de Vibro vulnificus sunt raportate în fiecare an, conform CDC, iar unul din cinci persoane infectate moare.

În continuare, familia Laurei Barajas așteaptă să afle mai multe despre ce s-a întâmplat și ce se va întâmpla în continuare.

Familia Annei Messina a lansat o campanie GoFundMe pentru a ajuta cu costurile medicale familia Baraja și adaptarea ei la noua ei viață. Peste 39.000 de dolari au fost strânși în doar câteva zile.

„Nu știa că acest act simplu îi va schimba viața pentru totdeauna. Laura a fost în spital peste o lună, a luptat pentru viața ei, iar acum toate cele 4 membre i-au fost amputate. Este îngrozitor ce i s-a întâmplat. Deși Laura beneficiază de asigurare de sănătate datorită locului său de muncă, rămâne incert dacă asigurările vor acoperi toate costurile medicale survenite în urma operațiilor și a tratamentului primit în spital”, a mai adăugat Anna Messina, prietena Laurei, femeia care a rămas fără mâini și picioare după ce a mâncat pește insuficient gătit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *