Prima pagină » Actualitate » A primit o sumă fabuloasă la Imperiul Leilor! Cine este Ioan Telechi, care a dat lovitura
A primit o sumă fabuloasă la Imperiul Leilor! Cine este Ioan Telechi, care a dat lovitura

A primit o sumă fabuloasă la Imperiul Leilor! Cine este Ioan Telechi, care a dat lovitura

27 sept. 2023, 13:29,
BZI.ro, în Actualitate

Ioan Telechi a primit o sumă fabuloasă la Imperiul Leilor. Bărbatul originar din orașul Bocșa, Caraș- Severin le-a atras atenția „Leilor“ cu sistemul său de climatizare ecologic. Acesta a obținut 1,25 milioane de euro pentru 20% din afacerea lui.

A primit o sumă fabuloasă la Imperiul Leilor

Investitorii din cadrul emisiunii Imperiul Leilor au aflat că produsul realizat de Ioan Telechi este înregistrat la nnivel european, dar mai așteaptă o serie de confirmări.

„Ce tare că un român are o invenție patentată după care orice producător de frig ar trebui să tânjească”, a comentat Daniel Mischie.

Impresionați de realizarea bărbatului în vârstă de 50 de ani, cei 5 Lei, Mircea Căpățînă, Cristina Bâtlan, Răzvan Raț, dr. Wargha Enayati și Daniel Mischie, au decis să-i propună suma de 1,25 de milioane de euro pentru 40% din afacere, dacă va primi și ultimele acorduri pentru certificare.

„Este o mină, dar trebuie să o facem de aur. Sperăm. Știm că este cea mai mare investiție de până acum”, a spus Cristina Bâtlan după ce au bătut palma.

Ioan Telechi a povestit după emisiune cum și-a pregătit prezentarea făcută investitorilor.

„Niciodată nu am participat la o întâlnire televizată, a fost ceva nou pentru mine. Am vrut să explic în cât mai puține cuvinte tot principiul funcționării noului sistem, ținând cont că nici unul dintre «Lei» nu a mai făcut parte dintr-un proiect asemănător, afacerile lor fiind total diferite. Nu m-am pregătit foarte mult deoarece am mai avut ședințe de prezentare a sistemului în trecut. Faptul că sunt plecat de 23 de ani din România m-a făcut să am avut emoții că nu îmi voi găsi cuvintele și cu asta să fac mai dificilă prezentarea produsului. În orice afacere este nevoie de sprijin extern, iar dacă acest sprijin se transformă în echipă, succesul este garantat“, a povestit Ioan Telechi.

Cine este Ioan Telechi, care a dat lovitura

Ioan Telechi, în vârstă de 50 de ani, este originar din orașul Bocșa, din Caraș – Severin, a terminat școala profesională C.F.R. Timișoara și liceul în Bocșa, unde a luat și Bacalaureatul. Bărbatul a lucrat 3 ani ca mecanic – lăcătuș de revizie în Gara de Nord Timișoara, apoi angajat la șantierul Recons Reșița ca șef de șantier.

Ioan Telechi a ajuns în Spania, în anul 2000, unde a lucrat la o firmă de construcții timp de 5 ani, după care și-a deschis propria firmă cu care lucrează în continuare.

În anul 2019 din cele 5 firme alese din Spania pentru a participa la salonul automobilistic din Toulousse, a lui a fost una dintre ele. Anul acesta a fost invitat la Salonul Internațional de Invenții din Geneva (Elveția).

În anul 2017 a brevetat și patentat un nou sistem de climatizare, Pro Life Tech, total diferit de cel existent, pe lângă faptul că al său consum de energie este mult mai mic, mai are avantajul că este  100% ecologic, deoarece nu folosește niciun tip de gaz.

Ioan Telechi, care a primit o sumă fabuloasă la Imperiul Leilor, toate testele și îmbunătățirile le-a făcut cu ajutorul unei echipe de ingineri, lectori universitari, având la îndemână laboratoarele Universității I.Q.S Barcelona.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *