Prima pagină » Razboi în Ucraina » A „plouat” cu rachete în Dnipro, unul dintre cele mai mari orașe din Ucraina – VIDEO
A „plouat” cu rachete în Dnipro, unul dintre cele mai mari orașe din Ucraina - VIDEO

A „plouat” cu rachete în Dnipro, unul dintre cele mai mari orașe din Ucraina – VIDEO

15 iul. 2022, 23:32,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

În seara zilei de vineri, 15 iulie, ruși au atacat orașele Kremenchuk, din regiunea Poltava, și orașul Dnipro, transmite agenția ucraineană Unian.

După cum a raportat Dmytro Lunin, șeful OVA Poltava, la ora 21:12, au răsunat explozii în Kremenchuk. „Deocamdată nu există informații despre obiective lovite, distrugeri sau victime. Vor exista noi detalii, vă voi informa”, a transmis el la ora 22:30. Atacul cu rachete a avut loc după anunțarea unei alerte aeriene care a durat de la 19:51 la 21:27.

În același timp, s-a aflat despre explozii puternice în orașul Dnipro, după care pe cer au fost observați nori negri. La ora 21:10, primarul din Dnipro, Boris Filatov, a avertizat locuitorii: „Să nu părăsim adăposturile!”. Alerta aeriană în oraș și în regiune a durat până la ora 21:26.

Mai multe rachete au zburat deasupra orașului

Imagini cu incendii izbucnite după explozii apar, de asemenea, pe rețelele de socializare. De asemenea, au fost publicate și înregistrări video în care se poate vedea cum mai multe rachete au zburat deasupra orașului.

Viceprimarul orașului Dnipro, Mykhailo Lysenko , a declarat că, din cauza unei lovituri cu rachete, este posibil ca apa să fie întreruptă în oraș.

„Ca urmare a atacului cu rachete asupra orașului Dnipro, este posibil să existe întreruperi în alimentarea cu apă pentru o perioadă de timp. Nu este nevoie să umpleți băile pline cu apă. Deja lucrăm”, a declarat el.

Dnipro este un oraș din Ucraina, capitala raionului Dnipro și a regiunii Dnipropetrovsk, situat pe fluviul Nipru. Fondat în anul 1776 pe locul așezării Novîi Kodak (în apropiere de ruinele vechii fortărețe Kodak), orașul purta inițial numele Ekaterinoslav, în cinstea împărătesei Ecaterina a II-a. Între 1796 și 1802 a fost redenumit Novorossiisk, revenind ulterior la denumirea de Ekaterinoslav, pe care a păstrat-o până în 1925. În 1926, sovieticii au schimbat numele orașului în Dnipropetrovsk, în cinstea liderului sovietic Grigori Petrovski. Orașul a căpătat denumirea actuală abia în 2016, în urma promulgării legilor privind decomunizarea țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *