Prima pagină » International » A picat cea mai mare tranzacție din istoria Google. Gigantul israelian Wiz a refuzat suma de 23 de miliarde de dolari

A picat cea mai mare tranzacție din istoria Google. Gigantul israelian Wiz a refuzat suma de 23 de miliarde de dolari

23 iul. 2024, 13:36,
BZI.ro, în International

Google nu a reușit să facă cea mai mare tranzacție din istorie pentru că gigantul israelian de securitate cibernetică Wiz a refuzat suma de 23 de miliarde de dolari. Wiz a fost fondată de studenți israelieni și a devenit în scurt timp una dintre cele mai valoroase companii de profil din lume.

Adallom este o companie de securitate în cloud cu sediul în Menlo Park , California. Securizează utilizarea aplicațiilor software-as-a-service (SaaS) , auditează activitatea utilizatorilor și protejează angajații și activele digitale de amenințări în timp real. Adallom a fost achiziționat de Microsoft pentru 320 de milioane de dolari în iulie 2015. Produsul Adallom a fost redenumit Microsoft Cloud App Security (MCAS). Adallom a fost fondată în 2012 de Assaf Rappaport, Ami Luttwak și Roy Reznik, foști membri ai Unității 8200 a Corpului de Informații Israelieni și absolvenți ai programului Talpiot .

Wiz a refuzat oferta de 23 de miliarde de dolari de la Google

Alphabet, compania mamă a Google, și Wiz au încheiat negocierile pentru o propunere de achiziție în valoare de 23 de miliarde de dolari, ceea ce ar fi constituit cea mai mare tranzacție din istoria Google.

„Deși am fost onorați de propunerile primite, am decis să continuăm dezvoltarea Wiz”, a comunicat compania angajaților printr-un e-mail trimis luni. O sursă familiarizată cu situația a confirmat că afacerea nu a fost finalizată.

Wiz, evaluată ultima dată la 12 miliarde de dolari și sprijinită de investitori majori precum Sequoia Capital și Thrive Capital, se va concentra acum pe listarea la bursă, conform e-mailului trimis angajaților, fără a oferi un termen specific pentru această listare.

Deși era puțin probabil ca o contestare a achiziției Wiz să apară înainte de sfârșitul acestei administrații prezidențiale americane, sentimentele republicane împotriva marilor firme tehnologice sugerează că o astfel de tranzacție ar putea fi supusă unei examinări similare dacă fostul președinte Donald Trump revine în funcție în ianuarie 2025.

Fondatorii Wiz au vândut o firmă către Microsoft

Wiz a fost fondată în 2020 de către absolvenți ai Unității de informații de elită din Israel 8200. Aceeași echipă – Rappaport, Yinon, Ami Luttwak și Roy Reznik, au fondat firma Adallom, care a fost vândută către Microsoft pentru 320 de milioane de dolari în 2015.

Compania spune că platformă să poate securiza tot ceea ce dezvoltatorii construiesc și rulează în cloud. A fost înființată exact când pandemia de COVID-19 a trimis industrii întregi online, declanșând o creștere a serverelor bazate pe cloud.

Google se confruntă deja cu două procese antitrust (Legea Concurenței) din partea Departamentului de Justiție al SUA, unul pentru motorul său de căutare și celălalt pentru aripa sa de publicitate. Gigantul tehnologic se confruntă, de asemenea, cu un control antitrust în Europa, inclusiv cu o anchetă a agenției antitrust din Italia care a fost raportată în această săptămână.

Wiz nu a emis o declarație oficială, iar Google nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii legate de achiziția în valoare de 23 de miliarde de dolari, conform timesofisrael.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
23 iulie 2024
23 iulie 2024