Dragoș Scripcariu, fiul rectorului Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a realizat, în data de 23 iunie, o operație în cadrul CENEMED, aceasta fiind prima intervenție chirurgicală asistată robotic din regiunea de Nord-Est a țării. Pe data de 27 iunie 2022, Dragoș Scripcariu câștiga concursul de asistent cercetare, în cadrul proiectul în care deja realizase o operație.
Dragoș Scripcariu a fost singurul candidat la concursul de ocupare a postului de asistent cercetare științifică, poziția 7 pe o perioadă nedeterminată, în cadrul proiectului „Platformă multidisciplinară de cercetare dezvoltare medicală în regiunea N-E”, grup de cercetare Chirurgie Oncologică, departamentul CENEMED. Fiul rectorului UMF Iași a luat acest concurs cu nota 10, adjudecându-și, de curând, și funcția de șef lucrări, poziția 25, Semiologie chirurgicală.
Dragoș Scripcariu a realizat o operație în cadrul CENEMED, înainte de a fi oficial asistent cercetare în proiect
Concursul de ocupare de a postului de asistent cercetare științifică, poziția 7, din cadrul departamentului CENEMED, s-a desfășurat în data de 27 iunie 2022, iar Dragoș Scripcariu a obținut nota 10 la evaluarea dosarului, 10 la susținerea interviului, obținând aceeași notă și la susținerea propunerii de dezvoltare a carierei universitare. Astfel, fiul rectorului UMF Iași a câștigat concursul cu nota 10.
Pe data de 23 iunie 2022, cu patru zile înainte de concurs, Dragoș Scripcariu a participat la prima intervenție chirurgicală asistată robotic, din regiunea de Nord-Est a țării, folosind sistemul de ablaţie tumorală minim invazivă asistată robotic. Sistemul de ablaţie tumorală a fost achiziționat prin intermediul proiectului CENEMED, desfășurat sub egida UMF Iași, în colaborare cu Institutul Regional de Oncologie Iași.
Operația a fost practicată de Dragoș Viorel Scripcariu, fiind realizată sub observația doctorului Victor Tomulescu, de la Ponderas Academic Hospital – Regina Maria, din București, în calitate de mentor. Nu este întâmplător faptul că fiul rectorului UMF Iași a câștigat concursul de asistent cercetare științifică, poziția 7, pe o perioadă nedeterminată, în cadrul departamentului CENEMED, din moment ce acesta a operat deja în cadrul CENEMED, înainte să fi câștigat concursul.
„Echipamentele medicale de înaltă performanță achiziţionate în proiectul CENEMED au fost puse în funcţiune în unităţile medicale incluse în proiect: IRO, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf Spiridon» şi Spitalul Clinic «Prof. C. I. Parhon» şi au început să fie utilizate. Ideile de cercetare de înaltă performanţă cu care Universitatea a câştigat acest proiect sunt idei de cercetare clinică integrate în contextul european. De aceea, cercetarea se realizează prin utilizarea acestor echipamente medicale de către echipele de cercetători”, a precizat Prof. Univ. Dr. Diana Cimpoeșu, managerul proiectului CENEMED.
Fiul rectorului UMF Iași a câștigat concursul de șef de lucrări, poziția 25
În perioada 28–30 iunie, Dragoș Scripcariu a participat și la concursul de ocupare a postului de șef de lucrări, poziția 25, Semiologie chirurgicală. Fiul rectorului UMF Iași a candidat singur pe post, desi, pentru șef de lucrări, poziția 24 și poziția 26, s-au înscris 3 candidați: Ana-Maria Mușină, Bogdan Mihnea Ciuntu și Vlad Porumb. Concursul a numărat 3 probe: analiza dosarului candidatului, care a reprezentat 50% din nota finală, susținerea orală a propunerii de dezvoltare a carierei universitare, care a reprezentat 10% din nota finală, și prelegerea publică, ce a avut un procent de 40% din nota finală.
Dragoș Scripcariu a obținut nota 10 la primele două probe ale concursului de ocupare a postului de șef de lucrări, poziția 25, Semiologie chirurgicală, și 9,80 la prelegerea publică. Rezultatele concursului nu sunt nici acum publicate pe site, deși ultima probă a concursului a avut loc în data de 30 iunie 2022. La afișierul Facultății de Medicină, din cadrul UMF Iași, rezultatele concursului au fost afișate într-o totală debandadă, încât să fie extrem de dificil să afli rezultatele care te interesează.
Dragoș Scripcariu este ridicat în slăvi pe site-ul UMF Iași, unde a oferit informații despre reușita operației desfășurate în cadrul CENEMED, precum și despre avantajele chirurgiei robotice.
DNA, trezirea! Câte trebuie să facă Scripcariu ca să îl legați???
The best. Apelati cu incredere
Sa intelegem ca va place sa-l promovati pe Dragos infomand cititorii ca Dragos:
1. este baiat de chirurg, deci are de la cine invatza si cu cine colabora fix cind vrea;
2. opereaza foarte bine la IRO in cea mai buna clinica din institut;
3. a invatzat chirurgie robotica, cea mai noua tehnica chirurgicala de pe planeta;
4. a fost promovat sef de lucrari fiindca are un dosar foarte bun (lucrari stiintzifice, studii, proiecte de cercetare etc.)
5. are un comportament civilizat, lipsit de ifose de „baiat de rector”.
Lipseste doar mesajul articolelor formulat explicit: „Daca veti avea nevoie de un chirurg oncologic foarte bun, rugatzi-l pe Dragos Scripcariu sa va scoata din moarte.”
Pe principiul enuntat mai sus baiatul bucatarului bucatareste, fata moasei moseste si copiii criminalilor se nasc cu talentul parintilor????
Iar despre colaborarea „fix cand vrea”, asa este, se opereaza cu usa inchisa iar rezidentii de rand au acces…din cand in cand
Draga fantoma, ai vazut tu vreun bloc operator unde se opereaza cu usa deschisa? Vezi ca te intitulezi fix gresit fiindca habar n ai cum arata un bloc operator
Preferam un articol documentat despre echipa, echipament, procedura, recuperare, perspective.
Acest articol scris cu dedicație să „scoată ochii” mă lasă rece, chiar si in aceste zile caniculare.
Concursurile sunt anunțate, candidații trebuie sa se informeze si sa aplice.
Screipcariu și-a prelungit mandatul de rector pentru că corupția din UMF IASI este la nivele astronomice… practic el face ce dorește la universitate și cei care știu cui sa vorbească și să stimuleze cu ce trebuie pot face și de 3 la examen, că tot sunt ,,admiși” ferească Dumnezeu să avem nevoie de unii viitori medici care au ieșit și care ies, cam 10% chair își merită numele de medic …. restul sunt doar cei care tocesc sau au pile
:))
Cat de tampiti sunteti? E copil de medic. Ce ar trebui sa caca? Mecanica? E clar ca invata de la cei mai buni si avem nevoie de specialisti! Cat de cretini sunteti? Si dobitoci! Nu l as vedea pe porcaletele vostru de patron intins pe targa si „beizadeaua” sa plece in concediu. Sa scapam de niste cretini analfabeti ca voi! Dobitoci si prosti ce sunteti!