Prima pagină » Titlurile zilei » A părăsit Iașul pe motocicletă pentru a deveni un om liber ! El este tânărul arhitect de succes, inspirat de motor

A părăsit Iașul pe motocicletă pentru a deveni un om liber ! El este tânărul arhitect de succes, inspirat de motor

10 aug. 2022, 02:00, 8 ,
Andreea Timofte în Titlurile zilei

Alexandru Novețchi este numele unui tânăr arhitect de succes, în vârstă de 25 de ani, ce locuiește de doi ani în Londra. Ieșeanul care până la vârsta de 23 de ani a locuit în comuna Horlești a părăsit România, respectiv orașul natal, din dorința de a deveni un om liber, din toate punctele de vedere, reușind să devină un arhitect de succes în Londra

Libertatea pe care i-a oferit-o pasiunea pentru motoare l-a făcut pe ieșean să-și dorească mai mult de la viață, luptând pentru a nu depinde de nimeni pe plan profesional.

Așa arată un om liber

Ieșeanul Alexandru Novețchi se consideră un om liber pe toate planurile, după o serie de decizii ce i-au schimbat în bine viața.

Pasiunea pentru motoare a reprezentat doar începutul în drumul vieții sale, inspirat de libertatea oferită de motociclete.

După ce a terminat Facultatea de Mecatronică și Robotică, din cadrul Universități Tehnice „Gheorghe Asachi”, Alexandru Novețchi a simțit că e loc de mai bine, considerând că cel mai important lucru în viață este reprezentat de libertate.

„De la vârsta de 18 ani sunt pasionat de motor, iar mai apoi, în timpul facultății, am lucrat la licență pe partea de electrică și pe tot ceea ce ține de senzorii unei motociclete, împreună cu alți colegi. E vorba mai mult de pasiune, motocicleta conferă libertate față de tot ce e în jurul nostru, față de responsabilități. Suntem doar noi și drumul, liberi în gând. Motocicletele mereu mi-au oferit libertate deplină, mi-au fost alături, mi-au oferit curajul de a face totul pentru mine. Lucrez ca arhitect, obțin contracte și construiesc case de la zero, fac modificări, extensii, dar activez și pe partea de electrică, totul în Londra. Am plecat din țară de doi ani, pentru că mi-am dat seama că în România nu aș fi fericit, din punct de vedere financiar. Oricât de ambițios sau de bun aș fi, nu aș putea trăi la nivelul pe care mi l-am dorit de mic. Sunt pasionat și de fotografie, dar din artă nu se poate trăi prea bine”, a declarat Alexandru Novețchi.

Înconjurul lumii pe motocicletă

Tânărul arhitect se poate considera un om fericit, majoritatea țelurilor sale fiind atinse până în momentul de față. Din momentul în care a decis să părăsească Iașul, până când s-a urcat pe motor pentru a ajunge în Londra, toate lucrurile au mers ca pe roate.

„Mă consider un om care trăiește la intensitate maximă orice experiență, nu-mi place să pierd timpul deloc, lucrez șase sau uneori chiar șapte zile din șapte, sunt adeptul lucrurilor considerate de mulți oameni ca a fi ieșite din comun. De exemplu, faptul că vreau să vizitez toată Europa pe motocicletă. Eu am călătorit deja în Italia și Franța cu motorul, luând multe pauze, desigur. Din Londra până în Paris am făcut șase ore, m-am oprit și la cafenele. În viitor, vreau să merg în deșert, să mă plimb și acolo cu motocicleta. Ăsta e visul meu dintotdeauna, de mic copil, să străbat toată Europa pe motocicletă. Acum dețin un Yamah Fazer, am tot ce-mi trebuie, nu vreau să fac o afacere din asta, e pură pasiune”, a adăugat Alexandru Novețchi.

Comentarii
  • A terminat facultatea de mecatronica și robotică la Politehnica din Iași. De ce îl numiți arhitect?!?!?. Poate că muncește la Londra În construcții, dar asta nu înseamnă că este ” artitect de succes” . Documentarea ?!?!

  • A parasit orașul natal, Horlești…

  • marlete cu tigara in bot

  • Cum poate fi arhitect un absolvent de Mecatronica si Robotica? Voi chiar nu cititi ce scrieti?

  • amdreea ce cacat de stire e asta?

  • Dotard dRumpf

    Andreea, i-ai supt picsu’ tzaranulu’ asta fumator? Ce realizare!

  • Arhitect de succes ? A plecat din satul Horlești care e la 15 km de Iași ca să se facă arhitect de succes la Londra… Daaaa îl aștepta Londra cu sufletul în chiloți tremurând să vină un ce ? Un arhitect de succes care nu a terminat arhitectura pt că nici nu a început-o ! Cum să fie arhitect de succes ? Lucrează cu ghebu în construcții și e arhitect ? Dacă punea dinți la greblă era dentist !

  • Ce mizerie de articol! Care i succesul? Se plimba cu motorul si munceste 6-7 zile la facut ciment? De ce trebuie sa ne consumati timpul cu rahaturile astea? Și care a fost scopul acestui text?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`