Prima pagină » Turism » Destinatii turistice » A opta minune a lumii: Biblioteca Manastirii Admont din Austria – GALERIE FOTO

A opta minune a lumii: Biblioteca Manastirii Admont din Austria – GALERIE FOTO

07 ian. 2020, 13:25,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:18404;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

A opta minune a lumii. Austria este o ţară renumită pentru peisajele sale spectaculoase cât şi pentru numeroasele monumente arhitecturale renumite la nivel mondial. Un astfel de monument este şi Mănăstirea catolică Admont. Această mănăstire se afla pe malul raului Enns, din orăşelul austriac Admont, la marginea Parcului Naţional Gesause. Clădirea monahală este cea mai veche mănăstire din regiunea Styria, a doua cea mai mare provincie din Austria.

Obiectiv turistic de importanţă majoră

Dar un lucru atrage atenţia asupra acestui obiectiv turistic de importanţă majoră. Mănăstirea Admont este renumită la nivel mondial în special pentru biblioteca fabuloasă pe care o găzduieşte. Mulţi specialişti o consideră că fiind a opta minune a lumii.

Biblioteca Admont este un loc generos din punct de vedere al fondului de carte. Aceasta deţine un spaţiu modern cu peste 70.000 de cărţi, ce aparţin unor sute de artişti, precum Erwin Wurm, Rudi Molacek sau Lois Renner. Aceste publicaţii valoroase care sunt grupate tematic în expoziţii temporare. Întreg decorul reprezintă un depozit de secole de cunoştinţe. Întreaga colecţie găzduieşte informaţii despre artă, istorie, literatură, dar şi manuscrise, documente vechi, papirusuri etc.

A opta minune a lumii. Sala bibliotecii construită în stil baroc târziu

Biblioteca Mănăstirii Admont a fost finalizata în anul 1776. Aceasta a fost realizată în stilul barocului târziu, de maestrul Josef Hueber din Graz, cu ocazia împlinirii a 700 de ani de la înfiinţarea abaţiei. Biblioteca este considerată ca fiind unul dintre cele mai importante bunuri culturale ale Austriei. De asemenea este şi una dintre cele mai valoroase manifestări de artă barocă târzie din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *